GORDAN MARAS: “Očekujem katastrofu oko Agrokora jer ni domaće banke nisu spremne kreditirati koncern”

gordan maras, facebook

Jedan od najvećih kritičara Vlade Andreja Plenkovića misli da je restrukturiranje Agrokora trebalo prepustiti vjerovnicima, nego da je odgovornost preuzeo HDZ preko Ramljaka.

Izvješće: Media servis

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković neizravno je potvrdio da počinju razgovore s ruskim Sberbankom koji je najveći kreditor Agrokora, a neslužbeno se doznaje da će se sastati već u ponedjeljak.

Predstavnici Sberbanka na sastanak dolaze uz poruku da novog kredita neće biti, ako se prije toga ne postigne dogovor o njihovom kreditu iz ožujka u iznosu od 100 milijuna eura.

Nema sreće za Agrokor ni na domaćem tržištu jer ni domaće banke nisu spremne kreditirati koncern. SDP-ov Gordan Maras očekuje katastrofu.

“Uskoro ćemo imati katastrofu oko Agrokora, jer novac neće biti samo tako osiguran. Mislim da bi bilo bolje da smo pustili da restrukturiranje preuzmu vjerovnici, nego da odgovornost preuzme HDZ preko Ramljaka – rekao je Gordan Maras.

Trenutno jedan od najvećih kritičara Vlade Andreja Plenkovića istiće kako su motivi koji su ih na to natjerali poznati samo njima.

“Mi o njima možemo samo pretpostavljati. Vjerojatno da se sakriju neke stvari koje njima ne odgovaraju”, zaključuje SDP-ov Gordan Maras.

Komentiraj