GORAN ALEKSIĆ: Što je radio HNB kad su banke davale kredite Agrokoru, a znalo se da ih ne mogu vraćati?!

Goran Aleksić (Foto: Facebook)
Goran Aleksić (Foto: Facebook)

“Sad su se sjetili” – komentirali su zastupnici Goran Aleksić ispred Udruge Franak i Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku, jučerašnju ideju HNB-a da izazivanje financijske nestabilnosti postane kazneno djelo.

Izvješće: Mila Moralić

Sad je za to kasno, kaže Aleksić i pita se što je HNB radio godinama dok su banke Agrokoru davale kredite za koje su znale da ih ne mogu vraćati.

“Sada i kada bi se donijela takva neka odredba više ne bi vrijedila za ovaj slučaj. Ali ja bih uveo zamrzavanje imovine pa da vidimo ima li među ovima u ovom slučaju nekih da su trpali u svoje džepove. Ja ne znam, ali sve je to vrlo sumnjivo”, kaže Aleksić.

Ivan Lovrinović prozvao je HNB. “Ta institucija debelo je odgovorna za sve što se događa u Agrokoru. Osam posto ukupnog vanjskog duga Hrvatske je napravio taj koncern.,22 posto ukupnog korporativnog duga napravio je taj koncern. Pa tko je bio zadužen da to prati nego HNB? A oni se sad pojavljuju i kažu svi smo sve znali”, rekao je Lovrinović te komentirao novog glavnog direktora za restrukturiranje Agrokora.

“Mi smo priča za sebe, ovdje kapitalizam ne funkcionira, ovdje ima svakakvih marifetluka. Dok on shvati kako to ovdje funkcionira, tko je s kim povezan, što su to kompenzacije, pa njemu će trebati mjesec dana samo da to pohvata. Čestitam mu na hrabrosti”, poručio je Lovrinović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!