GORAN ALEKSIĆ PITA: Hoće li biskup Komarica biti “zakucan na križ”?

aleksić, komarica

Zanimljiv je komentar objavio Goran Aleksić, zastupnik SNAGA-e, u svezi današnjeg istupa banjalučkog biskupa Franje Komarice, koji je među ostalim govorio i o suživotu naroda u Bosni i Hercegovini.

Aleksićevu objavu s Facebooka donosimo u cijelosti:

BISKUP FRANJO KOMARICA, HOĆE LI BITI “ZAKUCAN NA KRIŽ” NAKON SVOJIH RIJEČI?

Na pitanje novinara mogu li narodi u BiH živjeti zajedno, složno, biskup Komarica u duhu onoga što on svakako treba predstavljati, a to je duh učenja Isusa Krista, kao pravi sljedbenik svojeg učitelja odgovara na sljedeći način:

“Zaveden čovjek, nedobronamjeran, koji je rob uskogrudnosti može govoriti da ovdje ljudi ne mogu živjeti zajedno. Nismo mi toliko bijedni i primitivni da budemo takvi. Kada bi se dozvolilo narodima da nađu suživot, oni bi ga našli. Kad je bilo zavadi pa vladaj, i to su uspjeli. Treba reći popu pop, bobu bob. Zločini su se događali. Glavni krivci nisu bili prozvani i osuđeni, nego samo izvođači radova. To je manipulacija istinom. Bog nas je stvorio – kao kapljice iz istog izvora. Svi se pozivamo na istog Boga koji nas je sve iste stvorio. Bog želi da živimo zajedno. Zato ja ne mogu prihvatiti ovozemaljske bogove koji kažu da ne možemo.”.

Inače ne prenosim “poruke s oltara”, ali ova poruka vrijedna je divljenja i poštovanja u današnjem vremenu zatvaranja u svoje torove, i gledanja isključivo vlastite slike u svojem vlastitome ogledalu. Ogledalce, ogledalce, reci mi tko je najljepši na svijetu (jel’da sam to ja – inače ću te razbiti)…

Živimo u vremenima samohvale, i samoprozvanih veličina.

Nekako smo zaboravili pogledati svoju sliku u tuđim, ali ipak bratsko-sestrinskim očima, a ta slika zasigurno bolje oslikava naše biće.

Ja bih se nadovezao i rekao sljedeće… Mnogi govore kako se muslimanski Bog zove Alah. Naime, Alah je arapska riječ, u prijevodu ona znači Svemogući. Dakle, rekao bih da se ne zove muslimanski Bog Alah, nego je takvo njegovo arapsko ime, dok u prijevodu to znači isto ono kako kršćani nazivaju Boga – također ga zovu Svemogućim.

Pa eto, uistinu bi trebali svi ti bosanskohercegovački kršćani i muslimani shvatiti da im je Bog zajednički, a jedino se razlikuju u folkloru. Političari samo dosipavaju sol na ranu, umjesto da mire ljude, i to je ta katastrofa koja Bosnu i Hercegovinu zadesi u svakome stoljeću… Mali čovjek pati, a ništarije se na njegovoj patnji bogate…

PISALI SMO:

KOMARICA O SAMOUBOJSTVU PRALJKA: Pokazao je na određeni način kukavičluk prema životu – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/goran.aleksic.399/posts/1653278188096632″ bottom=”30″]