GLAS PORUČIO PLENKOVIĆU: HDZ nije država, ali ju svakako čini nesposobnom

HDZ nije država, ali ju svakako čini nesposobnom, poručilu su iz GLAS-a premijeru Andreju Plenkoviću nakon što je on u sisačko-moslavačkoj županiji prozivao oporbu i kritičare za “demontiranje države”.

Priopćenje GLAS-a prenosimo u cijelosti.

“Premijer Andrej Plenković umjesto da se primi posla i pomogne građanima u katastrofi koja ih je zadesila, proziva oporbu i kritičare za “demontiranje države”. Premijeru očito treba jedna rekapitulacija demonstrirane sposobnosti njegove vlade:

1. potres u Zagrebu je bio prije više devet mjeseci, nekoliko desetaka tisuća građana je moralo iseliti iz kuća i stanova, obnova još nije počela, ljude je i ovaj potres zatekao u načetim objektima, da ne govorimo o javnim objektima.

2. Punih sedam dana je Vladi trebalo da reagira na katastrofalni potres u Sisačko-moslavačkoj županiji i preuzme odgovornost za sanaciju štete i pomoć pogođenim građanima, i to nakon svakodnevnih apela volontera i građana iz pogođenih područja.

I na kraju, jedan koristan podsjetnik za premijera: HDZ nije država i kritika HDZ-ove Vlade nije “pokušaj demontiranja države”. Ali ono što svi dobro znamo je da HDZ svakako državu čini nesposobnom i beskorisnom za građane”, stoji u priopćenju.