GLAS PODUZETNIKA ZAPRIJETIO USTAVNOM TUŽBOM: Stavljeni smo pred zid – kaže Hrvoje Bujas

Udruga Glas poduzetnika podiže letvicu i sprema se podnijeti ustavnu tužbu. No, to je zadnji korak. Danas su predstavili uručivanje Zahtjeva za mirno rješenje za pet tvrtki iz najugroženijih sektora Županijskom državnom odvjetništvu kao prvi korak u postupku koji je pokrenut zbog, kako kažu, diskriminatornih odluka Stožera CZ i neadekvatnih ekonomskih mjera Vlade RH. Traže adekvatno obeštećenje.

Izvor: Media servis

Udruga Glas poduzetnika financira i logistički potpomaže tužbu koju podiže odvjetnički ured Matić i partneri u ime pet tvrtki iz najugroženijih sektora – povremeni prijevoz putnika, putničke agencije, ugostiteljstvo i sezonski obrtnici. Stavljeni smo pred zid, rekao je predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas.

“UGP kao predstavnik mikro, malih i srednjih poduzetnika ne može više stajati sa strane i samo pisati dopise i prijedloge te ići na beskonačne sastanke, a vjerujte mi prošli smo ih na desetke i pisali na desetke dopisa i prijedloga. Nismo uspjeli niti u komunikaciji dobiti da nas se zove poduzetnicima, nego nas se i dalje zove – poslodavci i zaposlenici. Mi punimo proračun, mi smo vaši poslodavci, ako ćemo se dijeliti na poslodavce i zaposlenike.”

Cijeli proces pojasnio je odvjetnik Mate Matić.

“Ne možemo odmah krenuti s tužbama nego moramo poštivati zakon i zatražiti pokušaj mirnog riješenja nastale situacije. Ja bih rekao da je to, s obzirom na naše argumente, dobra šansa državi da pokuša u ta tri mjeseca pronaći adekvatno riješenje za ljude koji su ovdje strahovito pogođeni nastalom situacijom.”

Pojasnio je Matić i na čemu temelji potencijalnu tužbu.

“Stožer je donio 13 odluka. Na temelju čega? Na temelju ničega. Za donošenje takvih odluka vi morate imati nešto. Barem bi morali imati neka istraživanja koja vam daju dovoljno argumenata za donošenje nekakvih odluka.”