GENERAL SAČIĆ O OSTAVCI: Neću ostati u organizaciji koja je postala mala podružnica HDZ-a

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru Hrvatskog generalskog zbora dao je ugledni član general Željko Sačić i to dan nakon što je Pavao Miljavac, čelnik udruge, nakon sastanka s premijerom Plenkovićem, rekao kako je stav HGZ-a da neće ići na prosvjed u Vukovar.

Ostala je naravno mogućnost da pojedinačno, tko od članova HGZ-a to želi, može otići.

“Mi smo u utorak imali sastanak Upravnog odbora i ja sam anticipirao da bi se moglo dogoditi da premijer pozove na ‘raport’ Miljavca da zatraži od njega lojalnost i potporu u pogledu solidariziranja s njegovom odlukom da se ne podrži prosvjed u Vukovaru”, rekao je o svojoj ostavci Sačić za N1 televiziju.

“Upozorio sam sve članove da to ne prihvate, navodeći da ćemo si zbog toga stvoriti probleme i povećati jaz između generala i branitelja, kazao sam da smatram da trebamo donijeti razumnu odluku da podržimo prosvjed za procesuiranje ratnih zločina. To sam i argumentirao rekavši da mislim da premijeru treba reći da je pogriješio, da nije pokazao političku mudrost, da je to mogao iskoristiti za svoju političku opciju’, rekao je Sačić, te zaključio:

“Ja sam izabrao stranu, ne pada mi na pamet ostati u takvoj organizaciji koja je postala mala podružnica HDZ-a, to je dugoročno štetno za generale i organizaciju”.

Poručio je kako ide u Vukovar 13. listopada i da sudjeluje i u organizioranju autobusa.