GDJE NAJVIŠE ZARADITI: Objavljena lista 17 banaka – evo kolike su im kamate na depozite

Na svojoj internetskoj stranici Hrvatska narodna banka (HNB) započela je s objavom informativne liste ponude banaka za depozite potrošača koja omogućuje usporedbu ponude svih kreditnih institucija koje posluju u zemlji.

Na listi su osnovne informacije o nenamjenskoj štednji kojom se potrošači najčešće koriste te omogućuje usporedbu ponude svih kreditnih institucija, uključujući i visine kamatnih stopa.

Podaci obuhvaćaju aktualnu ponudu nenamjenske štednje u eurima, američkim dolarima i švicarskim francima. Na temelju podataka koji će redovito pristizati od banaka, ova će lista biti ažurirana.

Kamatne stope odnose se na iznos štednje u visini 1000 EUR za štednju u tri valute – eurima, američkim dolarima i švicarskim francima.

Na popisu je 17 banaka, a razlika među ponuđenim kamatnim stopama je značajna. Najveću kamatu na tisuću eura jednokratno uplaćenih i oročenih na 12 mjeseci daju KentBanka – 3,10 posto, HNB – 3 posto te Croatia banka – 2,90 posto.

Najnižu kamatnu stopu na depozite imaju Partner banka – 0,15 posto te Slatinska banka – 0,50 posto.

Na stranicama HNB-a također se mogu vidjeti i koje banke imaju naknade za ugovaranje štednje.

Kreditne institucije koje prema odabranim kriterijima nisu navedene u određenom prikazu ponude (određene prema vrsti štednje/depozita, valuti, vrsti kamatne stope i roku dospijeća) trenutno nemaju ponudu za potrošače s takvim obilježjima, napominju iz HNB-a.

Informativna lista ponude za depozite potrošača za 17 banaka mođe se vidjeti OVDJE.