FOTO: NOVI ISKORAK ADAMA KONČIĆA – Uskoro premijera glazbeno-poetske predstave “Kaj je ljubav”

Nošen iskustvom dvaju glazbeno-poetskih kabarea “Noćas ću…“ i  „Adam i ona“, igrajući ih kroz protekla dva desetljeća na zagrebačkim pozornicama, ali i onima širom Hrvatske,  glumac i pjevač kajkavskog porijekla, stalni član ZGK Komedija Adam Končić donosi novi suvremeni glazbeno-poetski uradak.

Radnja ove treće po redu predstave koju u koprodukciji potpisuju ZGK Komedija i Kulturna udruga „Glumački festival u Krapini“,  za razliku od prva dva spomenuta Končićeva kabarea, smještena je u današnje vrijeme. Urbani prostor Zagreba, Krapine, Varaždina… u kojem se još uvijek mogu osjetiti sramežljivi proplamsaji kajkavskog govora sa svim njegovim prilagodbama vremenu u kojem, mada stidljivo, ali još uvijek ponosno živi! Smještena u suvremenost ova glazbena predstava vješto koketira sa kabaretskom formom donoseći živuće autore manje-više kajkavske poezije (Ladislav Prežigalo, Zvonko Kudelić, Enes Kišević, Željko Krznarić …) čiji stihovi ponovno ne okolišaju već itekako korespondiraju sa publikom u gledalištu dajući ponovno posvetu ljepšem spolu!

Komunikacija sa publikom smještenom, za ovu formu u najprikladniji prostor, za stolove uz konzumaciju pića događa se u nedavno preimenovanom Klubu kazališta Komedija, na staroj adresi Cesarčeva ulica 2.

Glazbene brojeve na kajkavskom jeziku od kojih su neki poznatiji, a neki tek trebaju afirmaciju potpisuju autori: Tomislav Goluban, Ivan Mikulić, Krešimir Končevski, Adalbert Turner, Ivan Kovačić, a izvode ih kvartet akademskih glazbenika orkestra ZGK Komedija; violinist Petar Haluza, violončelist Vinko Grubešić, gitarist Alan Dović i pijanist Tomislav Parmać. Aranžmane za sve brojeve potpisuje Josip Cvitanović gdje pored solo uvoda kvartet ima još dva instrumentalna broja u kojima prezentira virtuoznost sviranja na temu čardaša i tanga.

U dramaturgiji izmjenjivanja glazbenih brojeva sa stihovima upućenim  damama u gledalištu pronaći će se i pokoji kajkavski ovovremeni „štiklec“ tematski također vezan na vječno inspirativni i intrigantni muško-ženski odnos.

Ovdje mješnost glumca, pjevača, kabare majstora nalazi svoj pravi trenutak pa će svi oni posjetitelji spremni na davno zaboravljen stih uz glazbenu pratnju, ali i istovremeno zabavu kroz glazbene brojeve itekeko uživati za stolom uz čašu odabranog pića.

Predstavu najavljuje video spot pjesme „Kaj več od ljubavi vrijedi“ na glazbu Ivana Mikulića i tekst Alena Orlića u obradi Adama Končića i aranžmanu Josipa Cvitanovića u produkciji tvrtke Unimedia, a koji je snimljen u prostoru Kluba kazališta Komedija gdje će se i predstava izvoditi. Video spot će se premijerno pustiti u eter Croatian Music Chanela 8. 2. od 19 sati kada će se isti moći vidjeti i na You tube platformi.

Konferencija za medije kojom će se najaviti predstava i promovirati spomenuti video spot bit će 9. 2. od 11 sati u prostoru Kluba kazališta Komedija.

Premijera predstave je 13. veljače od 20 sati u Klubu kazališta Komedija. Sljedeće izvedbe predstave su 14. i 27. veljače u istom prostoru. Predviđa se turneja Hrvatskim zagorjem u sklopu 16. GFUK-a i po Zagorju od 14. do 30. travnja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!