FOTO: MOJA LJUBAVNA PRIČA – Ivan Rakitić otkriva kako je upoznao i osvajao svoju Raquel

Foto: Instagram
Foto: Instagram

“The Players Tribune”, poznati američki portal, objavio je vrlo lijepu životnu priču, svojevrsnu ljubavnu ispovijed, našeg reprezentativca Ivana Rakitića.

Rakitić je ispričao kako je zapravo “lovuio” svoju suprugu Raquel Mauri i kako nije želio odustati, iako ga je na početku bila odbila.

“Imam holivudsku priču, pravu romantičnu komediju, koja je zapravo stvarna. Počinje s jednim Hrvatom koji ulazi u bar… Bilo je to 2011. godine, imao sam tada 21 godinu. Doputovao sam u Španjolsku relativno kasno, oko 22 navečer. Došao sam kako bih narednog jutra potpisao ugovor sa Sevillom. Bili su zakazani zdravstveni pregledi i potpisivanje ugovora. Sa mnom je poutovao moj stariji brat Dejan. Kad smo stigli do hotela, večerali smo s nekim ljudima iz kluba.Bio sam dosta nervozan, znao sam da ne mogu odmah zaspati, pa sam zamolio brata da odemo negdje na piće. I to mi je promijenilo život”, ispričao je Rakitić za The Players Tribune i nastavio:

“Žena koja je tada radila u hotelskom baru bila je … Vauuu. To je dio filma u kojem sve ide usporeno… Bila je prelijepa. Rekao sam sebi ‘OK, Sevilla, uh, jako mi se sviđa ovo mjesto’. Nisam joj mogao reći ništa osim ‘Zdravo’ jer nisam znao ni riječ španjolskog. Govorio sam njemački, engleski, talijanski, francuski i hrvatski, ali ne španjolski. Bilo mi je grozno zbog toga…

Pogledao sam preko bara i rekao bratu ‘Vidiš li našu konobaricu? Igrat ću za Sevillu i oženit ću tu ženu’. Brat se počeo smijati, misleći da se šalim…

U Sevilli sam svakoga jutra tražio kuću, a navečer otišao na kavu i sok u bar da bih ju vidio. Znao sam jedino da se zove Raquel. Uh, koliko sam popio kave… Zvao sam ju možda 20 do 30 puta da izađemo, ali nikako nije htjela… Onda mi je jednom i rekla zašto. ‘Ti si nogometaš, možda ćeš već sljedeće godine otići u neku drugu zemlju’, rekla mi je. Pomislio sam i da me vidjela kako igram pa misli da neću biti previše dobar i Sevilla će me prodati već na ljeto. Zbog toga sam počeo silno trenirati kako bih se ustalio u prvoj momčadi. Trebalo mi je sedam mjeseci da je uvjeriim da izađe sa mnom. Stigao sam u Sevillu 27. siječnja, a 20. kolovoza sam dobio SMS: ‘U baru je sa sestrom na piću! Ne radi!’ Tko je poslao poruku, neću reći… Bio je to naš prvi izlazak…”

Ivan Rakitić i Raquel Mauri u braku su od 2013. godine i imaju dvije kćerkice.