FOTO: DAVOR BERNARDIĆ – SDP-ovim prijedlogom mirovine bi porasle za 300 kuna

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Došli smo podržati prosvjed sindikata i građana protiv ovog pokušaja mirovinske reforme po načelu radi dulje, primaj manje i živi još teže, poručio je čelnik SDP-a Davor Bernardić.

On se zajedno s Gordanom Marasom, saborskim zastupnikom, pojavio na današnjem prosvjedu protiv mirovinske reforme koji su u Zagrebu organizirali sindikati.

Na Facebooku je Bernardić još napisao:

To je ono što HDZ želi i pokušava napraviti svojim kozmetičkim reformama. Protivimo se umirovljenju sa 67 godina. U Hrvatskoj mnogi ljudi, većina, ne rade ni do 65. godine.

Ne možemo od ljudi stvarati nove socijalne slučajeve, pogotovo onih koji nemaju pune godine radnog staža. Na taj način ih tjeramo u dodatno siromaštvo.

Građani zaslužuju doživjeti svoje mirovine i zaslužuju mirovine za dostojanstven život. SDP-ovim prijedlogom mirovine bi porasle za 300 kuna.

Protivimo se penalizaciji ranijeg umirovljenja, ali želimo stimulirati duži ostanak na tržištu rada, tako da oni s radnim stažem dužim od 41 godine dobiju 10% veće mirovine, čime bi se približili do 70% svoje plaće.

Za razliku od ministra koji želi uništiti drugi mirovinski stup, mi ga želimo osnažiti kroz povećanje stope izdvajanja s 5% na 5,7% i kroz uvođenje 27% dodatka na mirovine za sve dvostupne osiguranike na iznos iz prvog stupa.

Komentiraj