FIFA KAZNILA HRVATSKU: Ovako izgleda kzna zbog vrijeđanja kanadskog vratara Borjana

Stigla je kazna za utakmicu 2. kola Svjetskog nogometnog prvenstva koju je Hrvatska igrala protiv Kanade.

Zbog vrijeđanja kanadskog vratara srpskih korijena Milana Borjana od strane dijela navijača, ali i plakata uvredljivog sadržaja koji se pojavio na tribinama, Međunarodna nogometna federacija kaznila je Hrvatski nogometni savez s 50 tisuća švicarskih franaka.

“Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švicarskih franaka zbog kršenja članka 16. Disciplinskog kodeksa FIFA-e (uporaba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tijekom utakmice protiv Kanade,” objavila je FIFA. Podsjetimo, Borjan je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu.

Kazna je stigla i u susjednu Srbiju. Srbi su sa 20 tisuća švicarskih franaka kažnjeni zbog “kršenja članka 11. Disciplinskog kodeksa FIFA-e i članka 4. Pravilnika za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022.” vezano uz zastavu koju je srbijanska reprezentacija izvjesila u svlačionici nakon utakmice s Brazilom. Riječ je o zastavi na kojoj je mapa Kosova obojenog u boje srpske zastave, uz slogan “Nema predaje.”

Dvije novčane kazne od 15 tisuća švicarskih franaka dobio je Nogometni savez Saudijske Arabije zbog nedoličnog ponašanja igrača koji su zaradili šest žutih kartona tijekom susreta protiv Argentine i Meksika.