EUROPA LIGA: Dinamo nadvisio Spartu – Ivanušec se oprostio u suzama

Dinamo je na Maksimiru dočekao prašku Spartu u prvoj utakmici play-offa Europa lige, a prvi je put na klupi trener Sergej Jakirović. Luka Ivanušec igrao je zadnju utakmicu za Dinamo jer u petak ujutro putuje u Rotterdam na potpis ugovora s Feyenoordom.

Velika prilika za Dinamo već u 2. minuti. Ljubičić je dao Petkoviću koji sjajno gura Baturini, ali njegov udarac pogađa stativu.

U 11. prilika za Spartu, Brimančević je sjajno prošao po desnoj strani, tražio Olatunjija ispred kojeg spašava Moharrami.

Nekoliko minuta Sparta drži loptu i ne da Dinamu da razvije igru. Onda u 23. minuti zabio je Ivanušec. S Petkovićem je napravio dar-mar, ali bilo je zaleđe. Dvije minute kasnije prilika za Dinamo. Ivanušec daje Baturini, koji daje povratno za Bulata, koji sa 16 metara puca preko gola.

U 37. penal za Spartu, Perić je igrao rukom. To nitko nije u tom trenutku vidio osim jednog igrača Sparte. On je mahao rukom. VAR je dosudio penal, a zabio je za vodstvo Sparte Krejči.

U 44. vraća se Dinamo. Sjajno je kontru povukao Petković, pa dao na desno za Špikića koji u naletu puca i zabija u suprotni kut za 1:1. U sudačkoj nadoknadi Baturina sjajno ulijeće u šesnaesterac i puca, golman brani, lopta dolazi do Ljubičića koji tuče preko gola.

U nastavku odmah dobra akcija Dinama. Odlična lopta Moharramija kroz peterac do, ali tamo nema nikoga od Dinamovih igrača. U 51. sjajna kontra Dinama. Špikić vraća povratno na 16, ali Baturina puca preko gola. Dvije minute kasnije solo akcija Baturine, ali na kraju puca u vratara.

U 59. preokret na Maksimiru! Bulat ubacuje iz kornera Vindahl je sjajno obranio udarac Petkovića glavom. Ivanušec vraća glavom u gol, Vindahl brani i to, ali na odbijenu loptu natrčava Perić i zabija glavom za 2:1.

Dvije minute kasnije fantastična akcija Dinama! Dupli pas Ivanušeca i Ljubičića, a Ivanušec dobiva loptu i preciznim udarcem pogađa suprotni kut za 3:1.

U 64. izlaze Baturina i Špikić, a u igri su Stojković i Emreli. I Emreli odmah u prilici. Dobio je odličnu loptu kroz čitavu obranu Sparte, gađao prvi kut, ali lopta ide pokraj gola. Dinamo igra dobro, napadački. U 67. povukao je Ivanušec, koji iskosa opet gađa suprotni kut, ali pokraj gola.

U 76. izlazi Bulat, a u igri je Sučić. U istoj minuti umalo je zabio Stojković koji je opalio iskosa, ali malo pokraj gola.

Stisnula je Sparta. Dinamo se povukao. Panak je pucao s 15-ak metara, ali Nevistić brani. U 84. Laci je pucao s 20 metara, blokira Mišić, lopta ide u korner. U 85. izlaze Perić i Luka Ivanušec, a u igri su Boško Šutalo i Mihajličenko. Oproštaj Ivanušeca od Dinama koji u suzama izlazi s terena.

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić – Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić – Mišić, Bulat – Špikić, Baturina, Ivanušec – Petković

SPARTA (3-4-3): Vindahl – Sorensen, Panak, Krejči – Wiesner, Sadilek, Kairinen, Zeleny – Birmančević, Olatunji, Haraslin