EUROPA LIGA: Dinamo na krilima čudesnog Petkovića do velike pobjede

Dinamo je u gostima kod ruskog Krasnodara igrao prvu utakmicu šesnaestine finala Europa lige na temperaturi od -7 pa su uvjeti za igru bili ekstremni. 

Igralo se pred domaćim navijačima, jer je u Rusiji dopušteno da gledalište bude ispunjeno s 30 posto kapaciteta.

Dinamo je dobro i mudro krenuo u susret i poveo u 15. minuti. Ivanušec je povukao kontru, sjajno izbacio braniča Krasnodara, silovito pucao, Gorodov je odbio loptu, koja je završila u zraku, nalijeće Petković i pogađa za 0:1, iako ga je vratar pogodio šakom u glavu. Karton nije dobio.

U 28. minuti je 1:1. Černov je ubacio u kazneni prostor, Jakić je odbio loptu glavom, ali ona je na kraju završila pred golom Dinama,  Gvardiol je pokušao glavom izbiti, ali dodao ju je točno na nogu Berga koji je zakucao za 1:1.

Krasnodar preuzima igru, nakon bolje igre Dinama, koji ipak brzo uspostavlja ravnotežu. Otvorile su se i neke prilike.  Dinamo je nekoliko puta potom zaplivao u obrani. Igra se zbunjeno, panično. Dinamo ide u kontru, u 44, minuti korner, lopta ide do Ademija, ali ju ne pogađa. U 46. minuti majstorija Petkovića, izigrao obranu, dao Adrmiju koji puca, ali vratar brani.

Ovako je zabio Petković unatoć tome što ga je vratar šakom udario u glavu.

U nastavku u 50. sjajna kontra Dinama i čista prilika. Oršić i Majer sami su trčali na Smoljnikova, ali ruski branič je uspio skrenuti loptu. I onda ipak 1:2 za Dinamo. Vratar Gorodov je propustio loptu nakon ubačaja Oršića, dolazi do Petkovića koji pogađa. Dinamo igra odlično u napadu, ali griješi u obrani.

U 64. izlazi Majer a ulazi Atiemwen. Dvije minute kasnije lijepa akcija, puca Ademi, ali preko gola. Krasnodar ide po izjednačenje i u 69. minuti Claesson zabija za 2:2, nakon što ga je sjanim prodorom poslužio Berg. Nešto ranije ispao je iz igre Lauritsen.  Vodi se žestoka bitka. I onda je opet na sceni sjajni Petković koji je nanizao trojicu domaćina, lopta dolazi do Atiemwena koji pogađa za 2:3.

Rusi preuzimaju rizik, žele izjednačenje. Igra se 87. minuta. Dinamo se uspješno brani. Prava opsada Dinamovog gola. Četiri su minute nadoknade.

SASTAVI
Krasnodar: Gorodov, Smolnikov, Kaio, Martinovič, Černov, Olsson, Cabella, Vilhena, Sulejmanov, Berg, Claesson

Dinamo: Livaković, Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol, Majer, Jakić, Ademi, Ivanušec, Oršić, Petković