DULJI ZIMSKI ŠKOLSKI PRAZNICI: Konačna odluka idući tjedan, nakon javnog savjetovanja

Konačna Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola, pa s tim u vezi i produljenju zimskih praznika donijet će se sljedeći tjedan, nakon što prijedlog Vlade prođe javno savjetovanje.

Premijer Andrej Plenković jučer je na sjednici Vlade rekao kako bi, na prijedlog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i epidemiologa, zimski praznici trajali tjedan dulje. Tako bi, zbog epidemioloških razloga, drugo polugodište umjesto 11. siječnja, započelo 18. siječnja.

Osim  toga, bitno je da se nastavna godina zbog te odluke neće produljiti, a s tim u vezi ukida se drugi dio zimskih praznika planiran od 23. do 26. veljače, javlja HRT.

Naime, učenici su zimski odmor trebali koristiti u dva dijela – prvi dio od 24. prosinca do 8. siječnja, a drugi od 23. do 26. veljače.

Sustav obrazovanja ima poseban režim, koji nema veze s mjerama Stožera, osim okvirnih epidemioloških preporuka, kazao je jučer premijer. Tako je među ostalim izjavio da je preporuka “fakultetima da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično”, a da je u srednjim školama inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu na ravnateljima i osnivačima.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs još je u utorak u središnjem Dnevniku HTV-a kazao da će se nastava i dalje održavati kao i dosad, po modelu ABC.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *