DUHOVITO OD MEDVEDA: Dress code nije bio dio protokola, odbacujemo usmjeravanje krivnje

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je jučerašnji incident u Okučanima gdje je predsjednik Zoran Milanović napustio obilježavanje obljetnice operacije Bljesak zbog majica s natpisima ‘Za dom spremni‘.

Izvor: Media servis

Podsjetimo, Milanović je taj potez nazvao provokacijom.

“Mi nismo imali saznanja o tome da će predsjednici Zbora gardijskih brigada i udruge Specijalne skinuti jakne i u majicama nazočiti na polaganju vijenca. Ako ste pratili kasnije program oni su u drugom dijelu polagali vijence u jaknama gdje nisu bile vidljive majice. Prema tome apsolutno odbijam svaki pokušaj usmjeravanja krivnje prema Ministarstvu hrvatskih branitelja‘‘, rekao je Medved.

Tvrdi da je Ured predsjednika od prvog dana organizacije bio upoznat sa svim detaljima obilježvanja i protokola.

‘‘Dress code u pripremi protokola nije definiran. Stava sam da je ovo potpuno nepotrebno. Neprimjeren je odlazak predsjednika države i vrhovnog zapovjednika sa svečanosti i komemoracije za vrijeme izvođenja državne himne. Neprimjereno je to da nije našao za shodno pozdraviti Ljerku Perešin, udovicu našeg pogiunulog heroja Rudolfa Perešina i naše stopostotne invalide koji su tu bili nazočni‘‘, rekao je Medved.