DUGO JE IGRAO U JAPANU: Evo što o protivniku Hrvatske kaže Dinamovac Mihael Mikić

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je apsolvirala grupnu fazu Svjetskog prvenstva i zauzela drugo mjesto te ju očekuje Japan. Reprezentacija zemlje izlazećeg sunca senzacionalno je osvojila skupinu E svladavši drugoplasiranu Španjolsku i Njemačku koja je ostala bez osminu finale.

Kako je utakmicu vidio Mihael Mikić, bivši igrač Dinama i dugogodišnji prvotimac japanske Hirošime, a danas pomoćni trener Damiru Krznaru u NK Mariboru. Evo što je za Media servis rekao o Vatrenima nakon grupne faze.

“Hrvatska je zrela, prava i organizirana reprezentacija koja je došla napraviti dobar rezultat. Vidi se da igramo na rezultat i da je želja minimalno ponoviti uspjeh iz Rusije. Sve me to neizmjerno veseli jer nismo više balkanski mentalitet već želimo ponavljati uspjehe, dokazivati i dokazati da ono prije dvije godine nije slučajno”, objasnio je Mikić.

Nakon hvalospjeva Mihael Mikić istaknuo je još nešto:

“Možemo reći da smo odrasli u nogometnom svijetu i da imamo mentalitet pobjednika kao što ga imaju sve reprezentacije koje najviše cijenimo”, rekao je Mikić.

Ono što je Japan napravio protiv Njemačke i Španjolske malo koja reprezentacija može. Malo je nedostajalo da i Furija putuje kući.

“Kad osjete i najmanju slabost protivnika u pravilu to iskoriste. Imaju disciplinu, organiziranost, taktičku disciplinu i njihov plan B. Ako povedemo moramo obraniti taj rezultat i zatvoriti se – to je taj njihov mentalitet da nikad ne odustaju”, upozorio je Mikić.

Kad bi ga izbornik Dalić pitao za savjet kako igrati protiv Japana evo što bi rekao:

“Nikako ih podcijeniti, ali to ne treba savjetovati samo bih dodao da im ne smijemo dozvoliti da imaju puno dubine i prostora kad mi izađemo visoko. Tada se mora ići u prekršaj i brzi re-posjed, jer oni imaju odličnu kontru i polukontru. Prekidi su naša šansa i možemo iskoristiti i taj segment igre”, rekao je Mikić, koji je nakon karijere uplovio u trenerske vode i trenutno je u Mariboru.

Pitali smo ga kako Slovenci reagiraju kad igra Hrvatska.

“Ovi oko mene svi moraju navijati za Hrvatsku, a općenito mislim da nas podržavaju i da im je drago da su im susjedi uspješni te da su na našoj strani”, zaključio je Mihael Mikić.