DRŽAVNI VRH ČESTITAO PAVIĆU I MEKTIĆU: Evo što pišu Milanović, Plenković i Jandroković

Državni vrh uputio je čestitke Nikoli Mektiću i Mati Paviću nakon osvajanja Wimbledona.

​Premijer Andrej Plenković na Twitteru napisao je: “Čestitam našim tenisačima Mati Paviću i Nikoli Mektiću na osvajanju Wimbledona u parovima i najvećem uspjehu u karijeri. Hrvatska je ponosna na vas!”

Na Facebooku se oglasio i Predsjednik Zoran Milanović:

“Čestitam Nikoli Mektiću i Mati Paviću na osvajanju Wimbledona. Sjajnom i upornom igrom u konkurenciji muških parova u finalu ste pokazali da Hrvatska i dalje ime vrhunske talente u tenisu. Točno 20 godina nakon Goranovog uspjeha, pokazali ste da se i u tenisu možemo nositi s najboljima. Samo naprijed momci!”

Čestitku je uputio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković: “Poštovani Nikola i Mate, s posebnom radošću i zadovoljstvom dočekali smo vaše povijesno hrvatsko osvajanje Grand Slam turnira u Wimbledonu u muškim parovima. Primite iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i moje osobno. Tijekom cijele sezone ostvarivali ste sjajne rezultate i osvajali brojne turnire, a osvajanje Wimbledona kruna je vaših uspješnih karijera i novi vrhunac hrvatskog tenisa. Nakon što smo se jučer, na 20. obljetnicu s ponosom prisjetili Goranovog trijumfa na najvećem teniskom turniru, od danas će i vaš uspjeh biti upisan u povijest. Mate Pavić nam je ranijim osvajanjima Australian Opena i US Opena već pokazao zašto je najbolji svjetski tenisač u parovima, a sada uz vas Nikola, slavimo prvi hrvatski par s naslovom u Wimbledonu. Radujemo se i s nestrpljenjem očekujemo vaš zajednički nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje vam svi zajedno želimo puno sreće, kao i u nastavku karijere. Još jednom, dragi Nikola i Mate, svaka čast na ovoj pobjedi!”