DRAGO KRPINA: Tragični događaj na Trgu Svetog Marka zloslutno je upozorenje!

Na tragičan događaj u Zagrebu na Markovom trgu, kada je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine pucao na policajca ispred zgrade Vlade, a potom počinio samoubojstvo, reagirao je i Drago Krpina, jedan od utemeljitelja HDZ-a.

Krpina je na Facebooku napisao:

JUTROŠNJI TRAGIČAN DOGAĐAJ NA TRGU SVETOG MARKA ZLOSLUTNO JE UPOZORENJE! HOĆE LI GA OBNAŠATELJI ZAKONODAVNE, IZVRŠNE I SUDBENE VLASTI U HRVATSKOJ PREPOZNATI?

Tragičan događaj koji se jutros zbio na Trgu Svetog Marka, ispred Banskih dvora svojim upozoravajućim razmjerima “vrišti do neba”. I ne sluteći, naravno, jutrošnju tragediju, jučer sam u jednoj sasvim slučajnoj razmjeni mišljenja napisao u jednoj poruci:

“Sudbina Hrvatske odavna je u rukama nadstranačkih struktura fnancijske, političke i obavještajne moći koja se, nažalost, počela stvarati i umrežavati još za Tuđmanova života. Slovenska 9. samo je maleni i neznatni simbol te moćne beskurpulozne ortačke mreže. Bojim se da je ta struktura nadrasla snagu institucija i formalno demokratskog sustava i da joj se institucije niti mogu niti žele ozbiljno suprotstaviti.

Nemoć institucija, kao što je poznato, otvara mogućnost kaotičnom razvitku događaja. Toj mogućoj opciji, dakako, ne možemo se veseliti.”Svjedočeći, gotovo svakodnevno, primjerima sve beskurpuloznijih koruptivnih i nemoralnih postupaka obnašatelja javnih i političkih dužnosti i nemoći ili, što je još gore, nevoljkosti institucija da zaustave svekoliko razaranje društva, u javnosti progresivno raste ogorčenje koje se, nažalost u nekom kritičnom trenutku može oteti nadzoru.

Bit će tragično, ne izvuku li iz ovog tužnog događaja oni koji su najodgovornij za stanje u hrvatskom društvu pouke koje će ih natjerati na ozbiljan i korjenit zaokret u upravljanju Hrvatskom. Jutrošnji tragični događaj na Trgu Svetog Marka zloslutno je upozorenje! Hoće li ga obnašatelji zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti u Hrvatskoj prepoznati?

Komentiraj