DRAGAN PRIMORAC: Uvjeravaju me da će cjepivo protiv korone biti spremno na proljeće

Na HRT-u je gostovao naš ugledni genetičar i forenzičar prof. dr. sc. Dragan Primorac, član znanstvenog savjeta Vlade RH, gdje je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska među ostalim rekao kako njegovi kontakti govore o tome da bi da cjepivo protiv korone moglo biti spremno za širu populaciju na proljeće.

“Kad vi razgovarate s kolegama koje rade unutar korporacija koje se bave proizvodnjom cjepiva, gotovo svi koji su mi rekli, a kontaktiram s tri četiri grupe, jučer sam razgovarao s grupom iz SAD-a, Izraela, Njemačke, uvjereni su da će cjepivo biti spremno za širu populaciju na proljeće.

S druge strane, negdje već u siječnju veliki broj njih misli da će se cijepiti određene populacije koje su unutar tih studija kliničke faze 3″, rekao je Primorac.Primorac je poručio da je njegov optimizam golem te da vjeruje u snagu i odgovornost hrvatskog čovjeka.

 “Život će ići dalje i nakon korone, ali mislim da moramo biti odgovorni jedni prema drugima, kao što i jesmo bili do sada. I Hrvatska onda neće imati problema i vjerujem da se nikakav crni scenarij neće i ne smije dogoditi”, poručio je gostujući u emisiji HRT-a.

Komentiraj