DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ: Pozivam premijera na razgovor uz žgance – puni su željeza i zdravi za krv!

domagoj hajduković

Domagoj Hajduković, zastupnik SDP-a, pozvao je premijera Andreja Plenkovića na žgance, te da uz njih razgovaraju o odnosima Hrvatske i Rusije kao i o “hibridno-informacijskom ratovanju”.

Na Facebooku i Twitteru Hajduković je napisao:

“Pozivam predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da uz žgance porazgovaramo o “hibridno-informacijskom ratovanju” i odnosima Hrvatske i Rusije. Dijalog nam je potreban kako bi se složili oko onoga što je najbolje za Hrvatsku. Ako se i ne složimo, žganci su jako zdravi i puni željeza što je dobro za krv”.

Podsjetimo, premijer Plenković je Hajdukoviću tijekom jučerašnje zajedničke sjednice saborskih odbora za vanjske i europske poslove, na kojoj se predstavljala kandidatkinja za ministricu i potpredsjednicu Vlade Marija Pejčinović Burić, neprimjereno odgovorio na jedan njegov upit upućen ministrici.

Pejčinović Burić je Hajduković upitao kako vidi odnose Hrvatske s Rusijom, ali umjesto nje odgovorio je Plenković i Hajdukoviću rekao kako “ima još puno žganaca za popapati”, ustvrdivši da je premlad za tu temu.

“Vaša retorika najbolje potvrđuje na ovim prostorima zadnjih šest mjeseci što je to hibridno-informacijsko ratovanje. Ja ne znam jeste li vi akter ili žrtva, više mi djelujete kao žrtva u tom procesu, ali bitno je da vi kao mlad zastupnik malo dublje zagrebete u osnovne postulate međunarodnih odnosa, da dobro slušate ono što govore predstavnici Vlade, čitajući dokumente i malo razabere između redaka što mi to u biti želimo”, poručio je Plenković.

Novinari su potom pitali premijera je li primjereno nešto takvo reći bilo kojem saborskom zastupniku, Plenković je rekao: “Pitanje i način na koji je bilo formulirano, po mom sudu, nije bilo na razini razumijevanja onoga što radi Hrvatska u vanjskoj politici. Ako pretendirate postavljati takva pitanja predsjedniku Vlade, onda morate malo znati što pitate, u kojem kontekstu pitate, o čemu se točno radi. Moja je poruka bila da treba malo zagrebati ispod površine, više se famijalizirati sa supstancom, ozbiljnije znatI što i zašto predlažemo i u kojem kontekstu i u kojem okviru međunarodnih odnosa, i mislim da je to bila bit”.

 

Komentiraj