DOBRA VIJEST SA SLJEMENA: Snježna kraljica dobila zeleno svjetlo

snježna kraljica, sljeme

Crveni spust na Sljemenu i službeno je jučer na FIS-ovoj kontroli dobio zeleno svjetlo za održavanje utrke Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2018.

Predstavnici FIS-a bili su zadovoljni sa stanjem slalomske staze na Sljemenu te su pohvalili organizatora i djelatnike skijališta Sljeme zadužene za pripremu staze. Zahvaljujući njihovom trudu Crveni spust je bio spreman i prije planiranog termina FIS-ove kontrole, pa je dobio „zeleno svjetlo“ za utrke 3. i 4. siječnja dan ranije od očekivanog.

Trenutno na Crvenom spustu ima između 80 i 120 centimetara utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača što je dovoljno da izdrži i eventualnu južinu. Završno prepariranje staze bit će obavljeno u četvrtak navečer i petak kada će se staza dodatno injektirati vodom kako bi što bolje izdržala sve slalomašice i slalomaše te im omogućila što jednakije uvjete. Također, od četvrtka do subote, kada je najavljeno sljedeće zahlađenje, planira se zasnježenje Zelenog spusta kako bi i on bio spreman za trening staze. Ženska slalomska utrka na rasporedu je 3. siječnja, s početkom prve vožnje u 13.00 i druge u 16.30 sati, dok je muška slalomska utrka na programu 4. siječnja i to sa startom prve vožnje u 12.45, a druge u 16.30 sati.