DIVLJANJE U ZADRU: Maskirani huligani tukli predstavnike Crvene zvezde i novinare

Košarkađi Zadra i Cibona u nedjelju igraju utakmicu sedmoga kola regionalne košarkaške ABA lige, a u subotu je došlo do incidenta na zadarskim ulicama,

Priopćenjem su se oglasila oba kluba.

Crvena zvezda: Maskirani huligani u Zadru pretukli članove našega kluba i novinare

“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da su tijekom subote navečer u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član UO našega kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba koji je bio u društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je s delegacijom KK Crvena zvezda Meridianbet stigla iz Barcelone! Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživjeli su ozbiljne ozljede!

Kao klub zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih tijela, na prvom mjestu hrvatske policije i službi sigurnosti kao i privođenje napadača jer je nevjerojatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našega kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našega kluba na sebi niti su na bilo koji način provocirali bilo koga!

Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija) koji je s aerodroma prevozio i novinarsku ekipu i člana našeg Upravnog odbora!

Zbog svega navedenog, a moguće i kao posljedica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se događalo tijekom subote u Zadru, KK Crvena zvezda Meridianbet službeno je zatražio da se utakmica u nedjelju igra bez prisustva publike jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našega kluba, nagovještava da uvjeti za odigravanje utakmice neće biti regularni!”, objavila je Crvena zvezda.

Zadar: Oštro osuđujemo teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada

“Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće momčadi i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze s navijanjem i ljubavlju prema klubu.

Takvu skupinu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao skupinu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promičemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvijek ćemo biti posvećeni promicanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih, već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivamo sve navijače da sutra tijekom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebice nasiljem.

Osim kazni, riskiramo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena. Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega!”, objavio je KK Zadar.