DIVJAK O IZJAVAMA ŠKORE I RASPUDIĆA: To je sadističko ponižavanje žena

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak oštro se obrušila na Miroslava Škoru i Ninu Raspudića zbog njihovih izjava o silovanim ženama i pravu žena na pobačaj.

“Otkud im obraz da, kao muškaraci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život. To nije poruka koju mladi trebaju slušati u 2020. godini”, napisala je na Facebooku između ostalog Divjak, a njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Zgrožena sam nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića. Treba biti potpuno jasan – radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe.

Otkud im obraz da, kao muškaraci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život. Valjda je sljedeće na dnevnom redu da žene mogu glasati uz konzultacije s (muškim?!) članovima obitelji.

To nije poruka koju mladi trebaju slušati u 2020. godini. Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati”, objavila je Divjak na Facebooku.

Komentiraj