DIVJAK NAPALA REKTORA BORASA: Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije

Ministrica Blaženka Divjak, koja nakon mandata napušta politiku i vraća se akademskoj karijeri, prozvala je rektora Sveučilišta u Zagrebu, Damira Borasa i Antu Čovića.

Divjak na Facebooku piše:

“Akademske klike uništavaju sustav znanosti i visokoga obrazovanja i na to stalno upozoravam. Osovina Čović-Boras radi ogromnu štetu sustavu znanosti i visokog obrazovanja, ali članovi Senata trebaju preuzeti odgovornost i usmjeravati Sveučilište tako da daje podršku izvrsnima, onima koji mogu doprinijeti razvoju Sveučilišta i kvaliteti znanosti i obrazovanja.

Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije. Poštujem autonomiju sveučilišta, ali ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama. Sveučilište mora bolje”.

Valja podsjetiti kako je rektor Damir Boras u srijedu je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić.

Dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta, navodi rektor Boras.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ministricaBlazenkaDivjak/posts/1634397423377540″ bottom=”30″]