DIRLJIV OPROŠTAJ: Institucijo Dinamo – tako ću početi, rekao je Andrić na odlasku

Andrić je postao novi igrač francuskog Clermonta, a zagrebački Dinamo trebao bi u ime odštete dobiti milijun eura.

Rastanak sa zagrebačkim klubom teško je pao srpskom napadaču, on je u emotivnoj i dirljivoj poručio poručio kako mu je ovo najteži trenutak:

– Institucijo Dinamo, tako ću početi. Došao je i taj najteži i najtužniji trenutak za mene. Nakon četiri najljepše godine u dosadašnjoj karijeri došlo je vrijeme da se oprostim od plave obitelji. Odlazim uzdignute glave jer sam u svakom trenutku dao svoj maksimum za ovaj dres. Kako na terenu, tako i van njega. Prije svega, hvala svima što ste me od prvog dana prihvatili na najljepši mogući način, započeo je svoju poruku Andrić.
Zahvalio se Srbin svojim suigračima, bila je plava devetka omiljena u svlačionici, a i navijačima, koji su voljeli njegovu skromnost i borbenost:

– Najveće hvala mojim suigračima, mojim ‘bakićima’, zbog kojih sam se osjećao kao kod svoje kuće i što su mi omogućili da osvojim sve što sam osvojio otkad sam u Dinamu. Hvala i za nadimak koji sam dobio i koji ću s ponosom nositi cijeloga života. Baka! Veliko hvala i svim navijačima na konstantnoj podršci svih ovih godina koji su bili vjetar u leđa u najtežim trenucima

Otkrio je i ‘krivca’ zbog kojeg je došao u Zagreb:

-Hvala i svim trenerima s kojima sam surađivao cijelo vrijeme i od kojih sam mogao naučiti nove stvari. Hvala i ljudima iz kluba bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće. Medicinskoj službi, oružarima, tetama, ekonomima, upravi kluba, ljudima iz tiket pointa. Hvala i Zdravku Mamiću koji me je doveo u Dinamu i dao mi šansu da budem dio cijele priče.

Podsjetimo, u Dinamo je stigao 2019. godine, a u periodu od dolaska do danas neko je vrijeme bio na posudbi u Interu iz Zaprešića te u ruskom klubu Ufa. U redove hrvatskog prvaka vratio se u svibnju 2021. S plavima je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, jedan kup i dva Superkupa.

Za Modre je Andrić je odigrao 53 službene utakmice, uz postignutih 16 golova.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!