PREMIJERKA SRBIJE: Vučić je privatno želio u Jasenovac, a Hrvatska ga ne pušta – to je najveći skandal

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na TV Pink povodom pisanja Jutarnjeg lista da hrvatska Vlada neće dozvoliti Vučiću da privatno danas posjeti Jasenovac, rekla da je taj postupak hrvatskih vlasti “najveći skandal u modernoj povijesti Srbije i Hrvatske”.

“Nije mi jasno je li mu zabranjen posjet Hrvatskoj ili Jasenovcu pa može bilo gdje ići, ali ne u Jasenovac, što je po meni nevjerojatan presedan“, rekla je Brnabić, kako javlja N1 i dodala da je to “brutalno gaženje slobode kretanja”.

Brnabić je dodala da je Vučić htio privatno posjetiti mjesto “gde je ustaški režim najbrutalnije pobio stotine tisuća Srba, jedini logor za djecu” na tlu Europe za koji ona zna, i da je tamo htio položiti cvijeće, a da je sprečavanje tog posjeta koje je najavila jedna članica Europske unije “ne skandal, već mnogo više”.

“Vučić će sad tražiti službeni posjetu pa da vidimo te europske vrednosti”, rekla je Brnabić ocijenivši da odgađanje njegovog posjeta Jasenovcu zbog najave hrvatskih vlasti “nije poniženje za Srbiju, već za Hrvatsku”.