VULIN NAJAVIO: Od danas svi hrvatski dužnosnici pod posebnim režimom kontrole

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odgodio je privatni posjet Hrvatskoj, točnije Jasenovcu.

Izvor: Media servis

Kako je premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila za Pink TV posjet je odgođen zbog dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje. Naime, Jutarnji list je javio kako je Vučić posjet najavio SDSS-ovcu Miloradu Pupovcu o čemu je on obavijestio Vladu koja je poručila Vučiću da mu to neće proći. Brnabić je istaknula kako je ovo “najveći skandal u modernoj povijesti Srbije i Hrvatske”.

Objasnila je kako je Vučić htio samo privatno položiti cvijeće jasenovačkim žrtvama, no da će sada tražiti i službeni posjet Hrvatskoj. Reagirao je i srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

Kaže kako će od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morati posebno najaviti i opravdati svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju te će biti stavljeni pod poseban režim kontrole.

Priopćenje ministra Vulina prenosimo u cijelosti:

“Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin: Od danas će svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morati posebno najaviti i opravdati svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni pod poseban režim kontrole…

“Odlukom ustaške Vlade Andreja Plenkovića, predsjedniku Aleksandru Vučiću zabranjen je posjet Jasenovcu. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve, nije dopušteno odati počast sjećanju na stotine tisuća pobijenih Srba, Židova i Roma. Predsjednik Republike Srbije ne smije posjetiti najveće srpsko stratište.

Ustaše danas, članice Europske unije, ne vole se podsjećati koliko su djece poklale. Od danas će svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morati posebno najaviti i opravdati svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju te će biti stavljeni pod poseban režim kontrole. Tako će biti dok sam ja ministar policije ili dok se Hrvatska ne počne ponašati kao da nije NDH”, rekao je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin komentirajući odluku hrvatske Vlade da predsjedniku Srbije Vučiću zabrani posjet Jasenovcu.”

O cijeloj situaciji u podne će se oglasiti ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.