DINAMU NOVI BODOVI: Ademi i Petković za pobjedu nad sjajnom Lokomotivom

Dinamo je u 10. kolu Supersport HNL-a u Kranjčevićevoj igrao protiv Lokomotive.

Dinamo je krenuo silovito i već u 6. minuti zabija Ademi. Lopta je bila kod Baturine kojem uklizava Marić i lopta dolazi do Ademija koji neobranjivo pogađa kut.

Dinamo i dalje napada i u 12. minuti Drmić je dobio loptu na lijevoj strani i šutirao ravno u Čavlinu. U 13. Mišić odlično puca i pogađa vratnicu.

I kad neće Dinamo, hoće Lokomotiva, točnije bivši igrač Dinama Kulenović u istoj 13. minuti. Milićević šalje loptu pred gol, a Kulenović u punom trku, s Perićem na leđima, sjajno zabija za 1:1.

U 27. sjajna prilika za Lokomotivu. Goričan bježi obrani Dinama, izbija pred Livakovića i diže loptu koja ide preko gola. Čini se da je bio u zaleđu.

Budi se Dinamo, ali bez većih prilika. I Lokomotiva želi vodstvo. U 42. slobodnjak za Dinamo, ali loše puca Oršić.

U nastavku umjesto Baturine ulazi Petković i u 47. zabija za vodstvo Dinama 2_1. Salihu je uklizao i izbio loptu Drmiću, ona dolazi do Petkovića koji prekrasnim udarcem s 20-ak metara pogađa dalji kut. U 50. lijepo ubacuje Drmić, ali Špikić ne pogađa. Potom je u prilici Oršić.

U 69. lijep prodor Špikića, ali slab udarac. U 72. u mat siituaciji Oršić. Pogriješila je obrana Lokomotive, Oršić je presjekao dodavanje, ali  Čavlina spašava nogom siguran gol.

U 73. kod Lokomotive Tuci i Vasilj mijenjaju Pivarića i Aliyua. Kod Dinama Ivanušec i Ljubičić ulaze, a Špikić i Bočkaj izlaze. U 80. prilika za Lokomotivu preko mladog Šotičeka, Moharrami je zaspao, ali stigao je Šutalo i odbio u korner. Četiri minute kasnije mladi Šotiček opet u prilici ali brani Livaković.

Dinamo i dalje opasan, ali Lokomotiva prijeti kontrama. Dinamo je stisnuo zadnje minute i ne pušta Lokomotivu preko centra. Minuta je 89. Emreli mijenja Oršića. Četiri su minute sudačkog dodatka. U naletu je Lokomotiva. Opet mladi Šotiček aktivan, ali nema prilike. Opet kontra Lokomotive opalio je Kulenović i spašava Livaković minutu prije kraja.

Lokomotiva: Čavlina – Cipetić, Salihu, De Haas, Milićević – Marić, Pivarić – Vranjković, Aliyu, Goričan – Kulenović

Dinamo: Livaković – Moharrami, Šutalo, Perić, Bočkaj – Mišić, Ademi – Špikić, Baturina, Oršić – Drmić