DINAMO SE SPASIO U OSIJEKU: Sandro Kulenović u 94. zabio za 1:1

Osijek je dočekao Dinamo u utakmici 25. kola SuperSport HNL-a, ujedno i najvećem derbiju ovog vikenda.

U 2. minuti sjajan pas Sučića za Kaneka na ulazu u šesnaesterac, ali Japanc nije uspio iskontrolirati loptu.

Minutu kasnije Jurišić je poslao niski ubačaj u sredinu. Ristovski je blokirao, ali skrenuo loptu prema golu, no Nevistić je siguran i odbija u korner.

U 6. prilika za Dinamo. Baturina je ubacio iz slobodnjaka, Bernauer je na lopti, ali Malenica odlično izbija. Minutu kasnije centaršut Sučića pred peterac, domaćini izbijaju od Petkovića u gol aut.

Osijek opasan iz kontri. U 20. minuti Kaneko ruši Jurišića. Opasan slobodnjak koji ide od bloka u korner. Dinamo je stao, a Osijek je sve bolji. I stiže kazna. Nevistić je nepotrebno daleko istrčao i jedva se vratio na gol. Mierez je munjevito izveo aut, a Bukvić izvrtio Teophille Catherinea i zabija za 1:0.

Nakon što se uspavao i primio gol, Dinamo je krenuo agresivnije i igra se pred golom Osijeka. Nižu se korneri i poluprilike. U 42. Dinamo je natjerao Osijek umalo na autogol. Petković je podigao loptu preko obrane za Kaneka, a Nejašmić je želio izbaciti i umalo je prebacio Malenicu koji je uspio uhvatiti loptu.

U 45. pokušava ljevicom Petković, ali puca pokraj gola.

U nastavku nakon slobodnjaka koji je izveo Petković koji je zapeo u bloku, prava opsada gola Osijeke i tri kornera za redom. Ali nema gola. Izlaze Kaneko i Sučić, ulaze Ademi i Špikić. U 61. prilika za Diunao. Ristovski je ubacio na peterac, Ademi je glavom pucao preblizu Malenici.

Uzvraća Osijek. Najprije je Pušić probio lijevu stranu i ubacio za Prekodravca, koji puca preko gola. Minutu kasnije u 63. Mierez se ubacio ispred neopreznog Bernauera, snažno raspalio, ali greda spašava Dinamo.

Izlazi kod Dinama Hoxha, ulazi Fran Brodić. Dinamo ide s dva napadača. Ali, Osijek igra dobro. U 79. ozlijedio se Bukvić, najbolji u momčadi Osijeka.

U 81. Matković mijenja Bukvića, a kod Dinama Kulenović ulazi umjesto Bernauera. Halilović je zamijenio Mišića. Dinamo s tri napadača.

U 84. minuti kontra Osijeka, sjajan udarac Miereza, Nevistić briljantno brani. U 85 prilika za Dinamo, a iz gola vadi Mierez. Dinamo opasno napada ne bi li se spasio. Kulenović i Mierez se umalo potukli i dobili od pajača po žuti karton. Dinamo ima opet korner za kornerom, ali Osijek sve čisti.

Igra se osam minuta nadoknade. Opsada gola Osijeka. Vraća se Dinamo u nadoknadi.  Ogromna gužva u šesnaestercu, Ademi je spustio, a Kulenović snažno zakucao nekako uspio zakucati za 1:1.

Stigli sastavi
OSIJEK: Malenica, Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić, Nejašmić, Jugović, Cokaj, Pušić, Bukvić, Mierez

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković, Mišić, Sučić, Kaneko, Baturina, Hoxha, Petković

Tablice omogućuje Sofascore