DINAMO PAO NA POLJUDU: Kalinić zabio za 1:0 i važnu pobjedu Hajduka

Na Poljudu su igrali domaći Hajduk i Dinamo u zaostaloj utakmici 9. kola HNL-a koja se trebala igrati prošle jeseni.

Dinamo je odmah pritisnuo i u 4. minuti je Emreli pao u šesnaestercu Hajduka nakon duela s Nikolom Kalinićem, dugo je ostao ležati i ukazivala mu se pomoć. U 11. slobodnjak za Hajduk u opasnoj zoni. Krovinović puca u blok.

U 21.minuti odlična prilika za Dinamo. Emreli je sam prešao nekoliko igrača, ali je pucao malo pokraj gola. Minutu kasnije Puca Ristovski, lopta nekog udara putem i zamalo vara Kalinića.

Sudarili su se Lauritsen i Melnjak, obojica su završila s povezom na glavi, a Melnjak je na kraju izašao iz igre. Igra se rastrzano s mnogo prekršaja, s mnogo nervoze. Onda u 41, isključenje. Crveni karton dobija Dambrauskasov pomoćnik Marius Skinderis zbog prigovaranja sucima.

Čak je 10 minuta sudačke nadoknade zbog prekida. U 7, minuti nadoknade Livaja pokušava pobjeći obrani Dinama, ali Lauritsen je blokirao njegov udarac.

Hajduk je krenuo žustrije u drugo poluvrijeme. Požutio je Theophile-Catherine zbog prekršaja na Livaji. Neće moći igrati protiv Gorice. Umjesto Gojaka ulazi Ivanušec. Onda kontra Dinama, Ademi se dobro ubacio, ali bilo je zaleđe. U napadu potom Hajduk. Čolina ubacio u gužvu, ali zaleđe. Minuta je 58. Minutu kasnije Petković gađa Emrelija koji glavom puca u ruke Kaliniću.

U 63. minuti Hajduk je poveo. Mikanović je dao Kaliniću koji je ljevicom smjestio loptu u dalji kut Livakovića,

Dinamo kreće u napad, u 69. je sjajno potegnuo Mišić s 20 metara, a Kalinić jedva to bacio u korner.

Lauritsen izlazi a ulazi Bočkaj. Tolić umjesto Mišića, Kod Hajdula umjesto Vukovića ušao je Sahiti. Dinamo napada, ima loptu. Ali nema opasnosti po gol Hajduka. U kontri Mlakar puca pokraj gola u 77. minuti.

U 82. Špikić nakon duela as Čolinom pada u šesnaestercu, a sudac Pajač kaže da nema jedanaesterca. Hajduk zatvara igru, a umjesto Čoline i Kalinića ulaze Simić i Lovrencsics. Dinamo opet pokušava. Nakon akcije Tolić puca pokraj gola. Livaja vuče za dres Bočkaja i zarađuje žuti karton.

Igra se 6 minuta sudačke nadoknade. Emreli sjajno puca 22 metra, Kalinić odbija ali Oršić ne stiže, Sve je manje vremena za Dinamo. Hajduk se uspješno brani. U kontri Livaja daje za Mlakara, ali on puca loše,

Sastavi

Hajduk: L. Kalinić – Mikanović, Elez, Ferro, Melnjak – Fossati, Vuković, Krovinović – Mlakar, N. Kalinić, Livaja

Klupa: Subašić, Čolina, Kačaniklić, Simić, Pukštas, Lovrencsics, Biuk, Sahiti, Ljubičić

Livaković – Ristovski, Lauritsen, Šutalo, Theophile-Catherine – Mišić, Gojak, Ademi – Emreli, Petković, Oršić

Klupa: Zagorac, Ivanušec, Andrić, Bočkaj, Tolić, Jurić, Baturina, Dilaver, Špikić