DINAMO OSVOJIO SUPERKUP: Kalinić spašavao Hajduk, ali nije mogao penale

U Maksimiru su Dinamo i Hajduk igrali susret SuperSport Superkupa. Dva najveća hrvatska kluba novu sezonu otvarili su velikim derbijem.

Počelo je žustro s obje strane. U 5. minuti opasan ubačaj Mišića na pet metara na Perića koji se sudara s Kalinićem. U 11. minuti opasana napad Hajduka. Dobro je pucao Livaja ali u vanjski dio mreže.

Moharrami ima problema s Biukom koji mu bježi lako. U 22. minujti velika prilika za Dinamo. Sjajno Mišić daje za Špikića, on gura u sredinu, nalijeće Petković, odlično puca u kut, ali Kalinić sjajno brani. U 29. lopta s očima Ivanušeca za Špikića kojemu lopta bježi. Minutu kasnije hitra akcija Hajduka i Mikanović gađa gredu, nakon što ga je odlično poslužio Kalinić.

U 33. sjajna kontra Ivanušeca, pa daje Špikiću koji na par metara od Kalinića loše puca. U 38. slobodan udarac u opasnoj zoni za Dinamo. Mikanović je dobio žuti zbog potezanja Ivanušeca. Petković puca loše visoko preko gola. U 42 žuti za Krovinovića zbog prekršaja na Ademiju.

Na početku drugog poluvremena nije bilo promjena. U 50. minuti Hajduk je zaprijetio, na dodavanje Krovinovića puca Livaja pokraj gola. I odmah žestoka kontra Dinama, sjajno puca Ademi, ali odlično brani Kalinić. Iz kornera opet Ademi puca, ali pokraj gola. Dinamo opsjeda gol. U 54. sjajno dodavanje Petkovića, ali Ivanušec u šansi puca preko gola.

Kakva akcija i kakva prilika za Dinamo u 60. ubacio Moharrami, na prsa primirio Ivanušec i opalio, ali Kalinić sjajno brani. Spasio je sigurni zgoditak. Što promašuje Dinamo, u 65. Drmić sam na par metara puca pokraj gola. Odmah potom umjesto njega ulazi Oršić. U 67. opet ubacuje Muharrami, Špikić puca glavom, ali je Kalinić nesavladiv.

U 70. Simić je nagazio Ademija ali je on ipak nastavio igru. A onda je u 75. Ademi napravio pravi dar-mar u obrani Hajduka, nanizao nekoliko igrača i umjesto da puca htio je s loptom u gol, ali je Kalinić stigao do lopte. U 77. ipak izlazi Ademi, a ulazi Baturina. U 81. je u svom stilu lijepo odapeo Oršić, ali Kalinić baca u korner. Iz kornera puca glavom Špikić, ali Kalinić spašava Hajduk. Sedam udaraca Dinama u okvir, Hajduk niti jedan.

Menalo ulazi umjesto Špikića u 87. minuti. Dinamo sve čini ne bi li zabio. Igraju se 4 minute nadoknade, a potom kazneni udarci.

Dinamo je bolje izveo kaznene udarce – zabili su Petkovićm Oršić, Ljubičić i Ivanušec. Kod Hajduka je promašio Mlakar, a Livaković je obranio udarac Vukoviću.

Dinamo: Livaković – Moharrami, Lauritsen, Perić, Ljubičić – Ademi, Mišić – Ivanušec, Petković, Špikić – Drmić
Klupa: Zagorac, Gojak, Bočkaj, Ristovski, Marin, Tolić, Theophile-Catherine, Jurić, Baturina, Dilaver, Menalo, Oršić

Hajduk: L. Kalinić – Mikanović, Borevković, Simić, Melnjak – Vuković, Grgić, Krovinović – Livaja, N. Kalinić, Biuk
Klupa: Subašić, Sentić, Čolina, Dimitrov, Elez, Atanasov, Krolo, Lovrenciscs, Mlakar, Prpić, Sahiti, Ćubelić

Kod Dinama je najveće iznenađenje što je na klupi ostao Mislav Oršić, a od prve minute zajedno će na teren Bruno Petković i Josip Drmić. Kod Hajduka je iznenađenje neigranje Josipa Eleza, kao i uvrštenje Stipe Biuka, koji nije bio očekivan u prvih 11.