DINAMO NIJE USPIO: Nakon 1:1 prolaz će morati tražiti u Budimpešti

Podijelite članak

Svoju prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka igrao je u Maksimiru Dinamo protiv Ferencvarosa.

Uzvratna je utakmica 13. kolovoza. Dinamo je odmah krenuo silovito. I ti napadi su dali rano vodstvo.

U 7. minuti 1:0 za domaćine! Oršić je majstorski ostavio petom za Olma, koji ulazi u 16, gura loptu kroz noge Sigeru i potom pogađa uz drugu stativu!

Dinamo i dalje diže tempo i u 14. minuti prilika. Prima loptu Hajrović, gura do Gojaka, vara Heistera, ali nema snage za jači udarac. Dinamo nakon toga kontrolira igru, ali je tempo opao. u 29. minuti žuti karton za Kharatina koji je išao opasno na nogu Olma. Prije toga žuti je dobio i Siger.olmo

Onda u 36. još jedan žuti za goste. Škvarka je udario po licu Ademija. U zadnjim minutama poluvremena Dinamo silno napada, ima nekoliko kornera i prilika, ali ostalo je 1:0.

U drugom poluvremenu Dinamo opet prepušta loptu u posjed Mađarima, koji imaju u 51. minuti priliku, kada je Zubkov pucao na prvu stativu, a Livaković gurnuo loptu u korner. I to prepuštanje lopte gostima se Dinamu na kraju osvetilo. Mađari su preko Sigera u 60. minuti izjednačili. Livaković je obranio udarac, ali je lopta u zraku prešla zamišljenu crtu s koje je izbacio Perić. Tako su to vidjeli suci.

U 64. minuti prečka Hajrovića. Tukao je nakon pogreške obrane gostiju silovito s 10 metara i dobro uzdrmao prečku. Kod Dinama Majer mijenja Hajrovića, a Moro ulazi umjesto Gojaka. U 72. Majer u sjajnoj prilici, ušao u šesnaesterac i opalio na prvu stativu, ali  u vanjski dio mreže!

U 81. minuti Olmo puca sa 16 metara, vratar odbija, ali Gavranović nije uspio gurnuti loptu u mrežu. Mađari su do kraja držali rezultat, a trud Dinama da zabije pobjednički zgoditak nikako nije uspio.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj