DINAMO ISPAO OD SPARTE: Prokockali dva gola prednosti i primili 4 komada!

Dinamo je u Pragu na Epet Areni igrao uzvratnu utakmicu play-offa Europa lige, gdje je branio velikih 3:1 iz prve utakmice. Ulazak u skupine Europa lige Dinamu bi mogao donijeti desetak milijuna eura. 

Dinamo je krenuo vrlo loše, neočekivano i šokantno i primio zgoditak već u 2. minuti.  Lopta je došla do Haraslina na 16 metara. koji se sjajno okrenuo i precizno pogodio suprotni kut.

U 8. minuti dobra akcija Dinama, Petković odlično nalazi Špikića koji zabija, ali označeno je zaleđe. U 15. Špikić je povukao i našao Marina koji je dobro pucao s 18 metara, ali je Vindahl to još bolje obranio.

Dinamo se još nije sredio u i 24. minuti novi šok, katastrofa, i 2:0 za Spartu. Kairinen je ubacio iz kornera, a Sorenson sjajno skočio i glavom pogodio za 2:0. I Nevistić je mogao u petercu bolje reagirati.

U 35. nova velika prilika za Spartu. Kairinen je ubacio iz slobodnjaka, Krejči je sam na pet metara, ali srećom glavom puca loše.

U 43. dobra kontra Dinama. Špikić i Baturina u akciji ali je Baturina u dobroj prilici prejako gurnuo Špikiću i prvi je stigao golman Sparte. O lošoj igri Dinama govori i podatak da je imao prvi korner tek u sučevoj nadoknadi prvog dijela.

U drugom dijelu Mihaljičenko umjesto Marina, Boško Šutalo umjesto Moharramija. Kakva šansa za Dinamo u 56. minuti! Petković je fantastično proigrao Ljubičića koji ide sam na vratara Vindahla i jako tukao, ali u vratara. Šteta za veliku priliku.

U 60. opet sjajni Petković krasno proigrava Bulata, on Ristovskog, a u nastavku lopta je do Baturine čiji udarac ide malo pokraj gola. Dinamo se probudio u drugom dijelu i traži pogodak. Sparta mijenja. Haraslin izlazi a ulazi Birmančević, a Zeleny umjesto Ryneša.

U 67. minuti je 3:0 za Spartu. Opet užasna reakcija obrane. Panak je gurnuo do Zelenyja, odbila se nazad u noge Paneku koji zakucava.

U 71. Dinamo se vraća. Opet briljantna asistencija Petkovića sa centra i maestralni dribling Baturine koji je promiješao obranu Sparte i preciznim udarcem pogodio za 3:1.

Pritisak Dinama. Igra se 83. minuta. Penak drži rukama Petkovića i ruši ga ali nema kaznenog udarca.

Sparta ubacuje dva nova igrača. Izlaze Kuchta i Wiesner, a u igri su Karabec i Pešek.

I onad u 87. Sparta je izigrala naivnu Dinamovu obranu. Visoka lopta preko Boška Šutala koji nije mogao stići Olatunjija koji zabija pokraj Nevistića za 4:1.

SPARTA: Vindahl – Sorensen, Panak, Krejči – Wiesner, Laci, Kairinen, Ryneš – Olatunji, Kuchta, Haraslin.

DINAMO: Nevistić – Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić – Mišić, Bulat – Špikić, Baturina, Marin – Petković