DEVETI DAN POTRAGE: Istražitelji slažu mozaik nestanka – obaviješten i Interpol

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem i dalje je bez novosti. Nakon što je u noći 31. prosinca napustio noćni klub, Mateju se gubi svaki trag.

Potraga ulazi u deveti dan, a pogoršanje vremena ne ide na ruku istražiteljima koji unatoč blagdanima intenizvno tragaju za 27-godišnjim mladićem.

Istražitelji nastoje posložiti slagalicu od zasad im dostupnih informacija oko toga što se događalo prije i nekoliko sati nakon što je Matej Periš izišao iz noćnog kluba “Gotik” u Beton hali, jednom od središta beogradskog noćnog života, gdje je bio s prijateljima u noći između 30. i 31. prosinca 2021.

Zbog najavljenih obilnih padalina u Srbiji, potraga za Matejem Perišom mogla bi biti prekinuta na neko vrijeme.

Potragu su i prethodnih dana otežavale niske temeprature i loši vremenski uvjeti. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, tempertura Save u Beogradu je jučer iznosila tek šest stupnjeva.

Potraga se, osim na rijeci, bila intenzivirala i na kopnu i dovedeni su policijski psi tragači.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je kako su o potrazi za nestalim Matejem Perišem obaviještene sve susjedne zemlje i Interpol.

O nestanku hrvatskog državljanina obaviještene su sve susjedne države kroz koje prolazi Dunav. Srpska policija pretraživala je Dunav i nizvodno od Beograda, sve do Smedereva, javlja RTS.

Potragu je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. “Srpska policija je ta koja vodi istraživanje, kao što svaka policija vodi na svom teritoriju, i siguran sam da kad budu imali nešto što mogu komunicirati prema javnosti, da će to i učiniti”, rekao je Božinović.