DAVOR FILIPOVIĆ: Bandić je prošlost Zagreba, a Tomašević aktivist koji razvija transparente

Na pitanje je li mu neugodno zbog suradnje s aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović, gostujući na N1 televiziji, je odgovara protupitanjem: “Zašto bi mi bilo neugodno?”

Potom je dodao: “Ne može se mene vezivati uz takve stvari, pa ni HDZ u gradu Zagrebu se ne može vezivati uz takve stvari. Mi kao gradski zastupnici možemo izaći za skupštinsku govornicu, govoriti, tražiti da se stvari promijene. Cijeli četverogodišnji mandat zalagao sam se za odgovorno upravljanje financijama”.

Hoće li nakon izbora surađivati s Bandićem? “Bandić neće biti relevantan faktor nakon ovih izbora, a sjest ću za stol sa svima – ama baš svima – koji žele dobro našem gradu”, istaknuo je Filipović za N1.

I sa SDP-om, zanimalo je voditeljicu. “Apslutno sa svima, tko god želi”, odgovorio je.

Kritizira i Bandića, ali i kandidata stranke Možemo! Tomislava Tomaševića.

“Imamo čovjeka koji je nakon 20 godina rekao da su građani sami krivi za potres, školarcima da peru ruke lugom. Zarobljenici prošlosti ne mogu voditi naš grad. Tomašević je aktivist, osobno ga poštujem. Jedno je razviti transparent, a drugo je upravljati odgovorno financijama grada Zagreba. Sa sam organiziram prosvjed, nikada ga ne bih organizirao bez da zamolim Tomaševića da mi u tome pomogne. Bandić je prošlost ovoga grada, a od trenutka kada sam se kandidirao Tomašević ne spava mirno”, smatra Filipović.

 

Komentiraj