DAVOR DRETAR DRELE: Gospodine Plenkoviću, zašto kupujem stranu slamu i piljevinu za svog zeca?!

Zanimljivom objavom javio se Davor Dretar Drele, naš poznati radijski voditelj, a sada i saborski zastupnik Domovinskog pokreta, koji je na zgodan način progovorio što to sve uvozimo, a imamo u izobilju.

Popularni Drele krenuo je od svog kućnog ljubimca – zeca i tetka Gabrijela, koji je stolar.

Ovo ej njegova objava na Facebooku:

PLENKOVIĆ, TETEC GABRIJEL I ZEC

Evo sjajnog primjera zašto gospodin Plenković, zajedno s ministrom Marićem, te 76 zastupnika HDZ-a, SDSS-a i trgovačkih trabanta u Hrvatskom saboru, nikada neće shvatiti da nas silne milijarde humanitarne pomoći iz EU ne mogu izvući iz krize u kojoj jesmo. Naime, ekipa koja vodi Hrvatsku nije poduzetna, ne razumije poduzetništvo i zauvijek će biti samo birokrati u službi Bruxellesa, a sve ću objasniti na primjeru svog kućnog ljubimca i mog teteca Gabrijela.

Moj kućni ljubimac je zec, a tetec Gabrijel je stolar. Moj zec živi sa mnom u stanu u Zagrebu i za život mu trebaju žitarice, slama i piljevina koju mi nemamo, pa s kunama idemo u trgovinu to kupiti. Moj tetec Gabrijel živi u Hrvatskom zagorju i ima piljevinu u svojoj radionici i gomilu slame i žitarica na zemlji iza te radionice, a za život mu trebaju kune, koje ne može od te stolarije i poljoprivrede priskrbiti.

Istovremeno, u hrvatskim trgovinama možete za zeca kupiti austrijsku slamu po cijeni od 9,95 kn za 500 grama, češke žitarice za 18,95 kn po kilogramu i njemačku piljevinu po 39,95 kn za 2 kilograma. Dakle, po toj računici moj tetec Gabrijel, po zanimanju stolar, iza radionice i na livadi ima cca. 30 milijuna kuna robe, a više je gladan nego sit, a ja ću bankrotirati brinući o zecu!

Zašto je to tako, gospodine Plenkoviću? Zato što moj tetec nikako ne može dobiti pomoć da radi to što rade Austrijanci, Česi i Nijemci, jer Vi novce koje dobijete trošite na skupi birokratski aparat i pogodovanje podobnima. Morate poticati običnog malog hrvatskog poduzetnika, a ne uvozni lobi koji zarađuje na mom zecu i, skup s Vama i Vašim ministarstvima, agencijama, fondovima i HABOR-ima, upropaštava mog teteca Gabrijela i sve nas.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1185302208492658&id=100010386690409″ bottom=”30″]