DAVOR BERNARDIĆ: Plenković treba u samoizolaciju – možemo se sučeliti i video linkom

Čelnik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić komentirao je novonastalu situaciju oko koronavirusa u zemlji, odnosno to što premijer Andrej Plenković odbija u samoizolaciju iako je bio u kontaktu sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem.

Izvor: Media servis

Iz Vlade poručuju – nije bilo bliskog kontakta, a Bernardić tvrdi:

“Evidentno je da je premijer bio u direktnom kontaktu s Đokovićem, da su ostvarili kontakt po svim pravilima struke. Inkubacija traje 14 dana i sasvim sigurno bi trebao ići u izolaciju, no, moje pitanje je zašto u Hrvatskoj ne vrijede jednaka pravila za sve, zašto neki ne moraju ići u samoizolaciju, a ostali moraju.”

Osvrnuo se i na Plenkovićeve riječi da SDP traži njegovu samoizolaciju da bi Bernardić izbjegao sučeljavanje. “Ja jedva čekam sučeljavanje, što se mene tiče možemo se sučeliti i putem video linka, ako će mu olakšati i ja ću se uključiti putem video linka. Sučeljavanje će se održat, u kakvom god obliku, to je važno poručiti.”

A potom se okomio i na Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Očito je da Beroš i Božinović nisu dobro obavili svoj posao i bilo bi bolje s obzirom na to da su nositelji lista HDZ-a na izborima da se maknu iz Stožera, Hrvatska ima sasvim dovoljno stručnjaka koji mogu obavljati njihov posao umjesto da oni sad u ovoj teškoj situaciji za zdravlje građana pokušavaju opet profitirati na koronakrizi.”

Komentiraj