DAVOR BERNARDIĆ: Od sada na listama SDP-a 50 posto žena

davor bernardić, sdp

Na Predsjedništvu SDP-a jednoglasno je usvojen nacrt novog programa stranke, pohvalio se Davor Bernardić. Uoči Glavnog odbora stranke nije mogao izbjeći aktualne teme – Agrokor i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Piše: Andrea Barać

Šef SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na plaće savjetnika u Agrokoru, odnosno njegovim riječima ‘sustavnu, ali legalnu pljačku u režiji Vlade’.

“Plan restrukturiranja nisu ponudili, nagodbu nisu ostvarili, treba im još 3 mjeseca i ugrožavaju egzistenciju. Neće pomoći skrivanje iza Ramljaka i Dalić i dežurnih komentatora koji ovih dana pokušavaju opravdati ulogu Ramljaka u Agrokoru”, izjavio je šef SDP-a.

Osvrnuo se i na jučerašnje glasovanje o šefici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Ima obrazloženje zašto vladajućima nije pošlo za rukom zamijeniti Daliju Orešković.

“Došli su do toga da su izgubili većinu jer ljudi vide i prozrijevaju loše namjere”, rekao je Bernardić.

Još jednom je pozvao vladajuće da ratificiraju Istanbulsku konvenciju, a pohvalio se Statutom SDP-a koji promiče demokratske standarde.

“Jer će od sada na listama SDP-a naći naizmjenično 50 posto kolegica. Više žena u politici znači bolju politiku”, rekao je Bernardić.

Na Predsjedništvu je jednoglasno usvojen nacrt novog programa stranke koji ide u javnu raspravu, stranka je krenula s izradom ovršnog zakona, radi na borbi protiv masovnog iseljavanja mladih i cilj SDP-a je vratiti vjeru u politiku, naglasio je Bernardić.