DARUVARAC USKORO NA SLOBODI: Ima najbolje ocjene u zatvoru – uvažena molba za ranije otpuštanje

Svojevremeno se mnogo pisalo o Darku Kovačeviću Daruvarcu koji služi zatvorsku kaznu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje, a sada bi mogao uskoro na slobodu.

Županijski sud u Sisku uvažio je molbu Darka Kovačevića Daruvarca za ranijim puštanjem, no Državno odvjetništvo se žalilo.

Njegov odvjetnik Velimir Došen je za DNEVNIK.hr kazao kako piše odgovor na tu žalbu i nada se kako bi proces mogao biti gotov za mjesec dana. Ako sud uvaži žalbu tužiteljstva, Daruvarac ostaje iza rešetaka do kraja kazne, ako je odbije, mogao bi na slobodu.

“Dobio je pozitivno mišljenje zatvora. To je najvažnije. Ispunio je sve uvjete, imao najvišu ocjenu”, rekao je Došen i dodao kako je njegov klijent bio dodatno pod povećalom zbog velikog medijskog interesa za njegov slučaj.

Podsjetimo, Darko Kovačević je 13. lipnja 2018. godine u Zadru u punom kafiću brutalno pretukao djevojku (18) koja je teško ozlijeđena.

Odvjetnik je dodao je kako je Kovačeviću, koji se izdržavanje kazne javio u kolovozu 2019., već skinuto godinu dana s kazne, a zatim još i tri dodatna mjeseca jer je dobio dijete.

Daruvarac je već odslužio tri četvrtine svoje četverogodišnje kazne, a Došen kaže kako se ranije puštanje može tražiti već i na pola kazne.