DALIJA OREŠKOVIĆ: HDZ-ova vojska birača sluša, izlazi i pobjeđuje – evo kako ih pobijediti

Podijelite članak

Čelnica START-a Dalija Orešković tvrdi kako “nema niti jednog opravdanja da se drugima prepusti kreiranje rezultata izbora. Hrvatske političke stranke, na ukupno 33 izborne liste, predstavljaju svoj europski program. START, nova vjerodostojna politička snaga, je jedna od njih. Nitko ne može reći da nema priliku izabrati. To naprosto nije istina”.

Na Facebooku pojašnjava kako motivirati ljude da izađu na birališta:

Onaj tko ima odgovor na ovo pitanje pobijedit će na svim izborima. Zasad je to znanje demonstrirala ponajviše stranka na vlasti. Tu moć dalo im je prvih deset godina hrvatske države, u kojima su nas nosile emocije i sreća zbog ostvarenja tisućljetnog sna o vlastitoj državi.

U toj prvoj, državotvornoj dekadi rastao je naš nacionalni ponos i pobijedili smo u Domovinskom ratu. Paralelno, izgubili smo sve gospodarske poluge. U privatizacijskoj farsi nestalo je akumulirano industrijsko znanje i infrastruktura nastala za vrijeme prošle države. Tu nemjerljivu štetu građanima Hrvatske, tadašnjoj i svim budućim generacijama, učinila je stranka na vlasti, ista ona koja je bila onda i ista ona koja je danas – HDZ.

Tvornice i poduzeća šaptom su pala u ruke špekulanata, pa i kasnije osuđivanih kriminalaca. Srušilo se tržište rada i ugrozio mirovinski sustav. On sad jedva životari s omjerom 1 umirovljenik naspram 1,2 radnika. Nekad ih je bilo jedan naspram tri, pa i četiri.

Druga dekada mlade hrvatske države započinje lijevom koalicijskom vlašću koja vraća vjeru u dostižnost pravde. Na žalost, pravdu i pravednost samo najavljuju, ali ne sprovode. I potom novih osam godina Sanadera i HDZ-a.

Treća dekada ponovo započinje lijevom koalicijom. Nova nada i ponovo ništa. Još jedno razočaranje SDP-ovom vladavinom. Iza toga opet HDZ. I sada HDZ. Vojska HDZ-ovih birača nema dileme da li izaći na izbore. Oni slušaju i izlaze. Zato i pobjeđuju. Velika, šutljiva većina rezignirano ostaje kući, ne glasa i tako zapravo bira upravo one protiv kojih jeste.

Pred nama je četvrta dekada mlade hrvatske države i nova prilika za ozdravljenje svih sustava i vrijednosti ove zemlje. Prvi korak su europski izbori. Svi koji iziđu na izbore, kao i oni koji ostanu kući i ne izađu na glasovanje, odgovorni su za rezultat. Osobno su odgovorni.

Nema niti jednog opravdanja da se drugima prepusti kreiranje rezultata izbora. Hrvatske političke stranke, na ukupno 33 izborne liste, predstavljaju svoj europski program. START, nova vjerodostojna politička snaga, je jedna od njih. Nitko ne može reći da nema priliku izabrati. To naprosto nije istina.

Komentiraj