DALIĆ UOČI SLOVAČKE: Nećemo se braniti – idemo zabiti pogodak

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 igra u Trnavi protiv Slovačke u 4. kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je susret u kojem očekuje puni plijen.

„Nećemo se braniti, nećemo čuvati svoj gol već idemo zabiti pogodak. Postavit ću što je moguće ofenzivniju varijantu. Mislim da je atmosfera jako dobra unutar momčadi“, rekao je Dalić i upozorio na opasnosti koje vrebaju iz protivničkog tabora: „Znamo njihovu kvalitetu, da su najjači u veznom redu. Predvodi ih kapetan Hamšik, a tu je i opasan Mak po lijevoj strani. Puno će ovisiti o našoj igri, kvaliteti i pristupu. Nismo imali puno vremena za pripremu, ali svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Moramo napraviti dobar rezultat“, zaključio je Dalić.

Kapetan Luka Modrić iznimno motiviran dočekuje utakmicu: „Kako su oni nabrijani, tako smo i mi. Moramo pokazati ono zajedništvo, želju, borbenost, htijenje kao protiv Walesa. Svi smo spremni i vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu“, rekao je Modrić.

Modrić nije mogao izbjeći novinarsko pitanje o otkazu Ivana Rakitića: „Teško mi je ući u nečiju glavu, što on razmišlja i zašto dolazi u te dileme. Ja sam imao teških i svakakvih trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s velikim guštom dolazio. Nikad nisam razmišljao da ne budem tu, dok god mogu pomoći i osjećam se dobro i dok god izbornik misli da mu trebam nema razloga da ne igram“, rekao je Modrić.