DALIĆ UOČI ENGLESKE: Ako možemo biti prvi u grupi, zašto ne?!

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Hrvatski nogometaši jučer su odletjeli za London gdje će sutra na Wembleyu igrati odlučujuću utakmicu protiv Engleske u Ligi nacija.

Izvor: Media servis

Nakon pobjede nad Španjolskom na rasprodanom Maksimiru, Vatreni bi s tri boda iz Hrama nogometa osvojili prvo mjesto u skupini.

Izbornik Zlatko Dalić prije odlaska u Englesku osvrnuo se na momčad Tri lava. „Sjajna i mlada momčad koja je nama pravila probleme i u Rijeci i na Svjetskom prvenstvu. Bit će sjajno na Wembleyu, ali nećemo se predati. Imamo veliki respekt prema njima, ali imamo veći respekt prema sebi samima i to pokazujemo i dokazujemo. Na pravom smo putu, ali kažem, nama je najvažniji ožujak i kvalifikacije za Europsko prvenstvo. To nam je najbitnije, ali opet, ako možemo biti prvi u grupi, zašto ne“, rekao je Dalić.

Izbornik je napomenuo da neće moči računati na Ivana Rakitića, koji se ozlijedio protiv Španjolaca. “Rakitić će otići u Barcelonu. Znate moju praksu da ne riskiram s ozljedama. Želim zdrave igrače. Ivan trenutno nije sto posto spreman i nažalost idemo bez njega. Imamo Vlašića, Kovačića, Brekala, Badelja, imamo rješenja. Nema potrebno kukati, idemo na Wembley uživati u nogometu”, kazao je Dalić.

Dalić je objasnio da unatoč rezultatu na Wembleyju moramo biti ponosni na 2018. godinu. „Veseli smo, orni smo, sretni smo i idemo uživati. Napravili smo sjajnu godinu, u kojoj smo igrali protiv Engleske, Španjolske, Portugala, Brazila, Argentine, Perua, Meksika, Nigerije, Rusije, Danske. Sve do prvaka svijeta i prvaka Europe. Što je ljepše nego da uživamo u godinu dana hrvatskog nogometa. Prekrasno. Kako god da završi u nedjelju, mi moramo biti ponosni“, zaključio je Dalić.

Utakmica je na rasporedu unedjelju u 15 sati.