DALIĆ ODABRO: Ovo je popis reprezentativaca – dva nova imena

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis od 25 igrača koji konkuriraju za nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Hrvatska je smještena u skupinu D s Walesom, Armenijom, Turskom i Latvijom, a dvije najbolje reprezentacije osigurat će direktan plasman na završni turnir koji će biti održan u ljeto 2024. godine u Njemačkoj.

Na popisu se nalaze 23 igrača iz Katra, a reprezentaciji je ponovno priključen Luka Ivanušec, dok je novo ime na popisu Petar Musa koji odlično igra u Benfici. Vatreni kvalifikacije otvaraju 25. ožujka domaćom utakmicom protiv Walesa u Splitu, a tri dana kasnije gostuju u Bursi kod Turske. Nakon završnog turnira Lige nacija u lipnju, Hrvatska će kvalifikacije nastaviti dvostrukim programima u rujnu (Latvija, Armenija), listopadu (Turska, Wales) i studenom (Latvija, Armenija).

Popis pozvanih igrača za utakmice protiv Walesa i Turske:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

​​Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo
Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

​Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa Pretpozivi: Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 20. ožujka u Splitu gdje će boraviti do 27. ožujka kada će otputovati u Bursu.