ĆORIĆ ODBIO OPTUŽBE O KORUPCIJI: Oporba napadala, a on tvrdi “Moj obraz nema cijenu”

U Saboru se jučer vodila burna rasprava o interpelaciji o radu vlade oko projekta Krš-Pađene. Interpelaciju je inicirao Domovinski pokret u čije ime je govorila Karolina Vidović Krišto.

Izvor: Media servis

“Vjetropark Krš-Pađene je ogledni primjer korupcije započet 2013. godine od SDP-a i HNS-a, a nastavljen od Plenkovićeva HDZ-a i Pupovčeva SDSS-a”.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić odbacio je sve optužbe oporbe o korupciji i da se pogodovalo investitorima. Poručio je da ‘njegov obraz nema cijenu’.

”Sporni ugovori bili su sklopljeni za vrijeme mandata Vlade gospodina Milanovića, a ne sadašnje Vlade zbog čijeg se rada podnosi navedena interpelacija. Ideja da za ovaj projekt okrivite Vladu Andreja Plenkovića i na nas prebacite odgovornost za činjenje ili nečinjenja u proteklim vladama apsolutno ne dolazi u obzir”.

Pa je SDP-ovcu Arsenu Bauku zasmetao još jedan detalj:
”Jedino je Zoran Milanović imenovan imenom i prezimenom iz tog razdoblja, a ostalo su institucije, HROTE, HERA, čak ni ime resornog ministra ne spominjete”.

Vidović Krišto je nastavila, a potom je u obranu Vlade stao i HDZ-ovac Branko Bačić:

”Vlada odbijanjem rasprave o možebitnim protuzakonitima u projektu vjetropark Krš-Pađene, a za pretpostaviti je da će vladajuća većina u ovom domu slijediti Vladu, potvrdila žalosnu činjenicu koju cijela Hrvatska javnost zna, a ona glasi – karcinom korupcije se toliko proširio da je više nepodnošljiv”.”Vama Vlada nije odbila interpelaciju jer nema što odbiti. Vama Vlada nije htjela biti teklič, nije željela biti dostavljač, kurir. Jer ovo što vi tražite ovom interpelacijom, temeljem zakona o pristupu informacijama, trebali ste zatražiti od HROTE-a”.

Ministar financija Zdravko Marić objasnio je koja je bila uloga financijskih institucija:
”Sve navedeno, i uz HBOR i što je ministar Ćorić rekao, Vlada predlaže odbijanje interpelacije”, zaključio je Marić.

Svoj konačni stav zastupnici će iznijeti danas na glasanju.

Odgovori