CIRKUS U ZAGREBU: Vlasnici zemljišta digli ogradu na okretištu tramvaja u Prečkom!

U nas je dosita sve moguće, pa i to da jedna obitelj u Zagrebu zatvori okretište tramvaja ogradom, jer je riječ o njihovoj zemlji, kako tvrde.

Riječ je o obitelji Maršanić, koja je digla na noge odgovorne u gradu, došao je osobno i gradonačelnik Milan Bandić, ali navečer i interventna policija.

Kako javlja RTL Jugoslavija je Maršanićima uzela zemlju da bi izgradila cestu koja nikada nije napravljena, pa su je oni 1977. tražili natrag.

Unatoč njihovom pravnom zahtjevu, Grad Zagreb je nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio okretište tramvaja.

A vlasnici kažu kako ih Grad Zagreb već desetljećima zavlači i sada im je dosta, pa čak tvrde kako će na svojoj zemlji istresti 15 kubika zemlje i blokirati promet.

Gradonačelnik Bandić još je u lipnju tvrdio kkao se neće ništa blokirati: “Neće oni blokirati ništa, Grad nikome nije ostao dužan niti će ostati, obratite se Uredu za imovinu, oni će vas dalje informirati”, poručio je tada.

Sada tvrdi kako će sve biti u redu i da će Maršanićima biti isplaćena odšteta.

Tramvaji nisu vozili, a ZET je osigurao autobusni prijevoz. Oko 20 sati gradske su službe ipak uklonile ogradu. ZET je oko 21 sat javio da je normaliziran promet tramvaja na linijama 5 i 17.

Odvjetnik obitelji Maršanić pozvan je u srijedu na razgovor u Grad Zagreb.