POLICIJA U AKCIJI: Čija je torba s 10 kilograma marihuane pronađena u autobusu?

Foto: Carina.hr
Foto: Carina.hr

Slavonski carinici i policajci uspješno nastavljaju hvatati krijumčare droga. Posljednja zapljena dogodila se tijekom vikenda na Bajakovu, kada je spriječeno krijumčarenje 9,8 kilograma marihuane.

“Pri ulasku u carinsko područje Europske unije u autobusu hrvatske prijevozničke tvrtke kojim je upravljao hrvatski državljanin pokušano je na skriveni način unijeti marihuanu. Pri pregledu prtljage putnika pronađena je torba za koju se nitko nije izjasnio kao vlasnik, a u kojoj se nalazilo deset paketića marihuane – doznaje Glas Slavonije iz hrvatske Carine. Droga je oduzeta, a na policiji je da utvrdi tko je vlasnik torbe u kojoj se nalazila, odnosno tko je pokušao prokrijumčariti gotovo 10 kilograma marihuane u Hrvatsku.

Ovo je druga velika zapljena droge na graničnim prijelazima u Slavoniji prošloga tjedna. Naime, u srijedu je crnogorski državljanin pokušao unijeti u Hrvatsku 22,6 kilograma marihuane u 41 paketu. Droga je bila skrivena iza stražnjeg sjedala vozila u posebno izrađenom prostoru koji zauzima veći dio spremnika za gorivo.

Hrvatska policija godinama pokušava smanjiti krijumčarenje raznih vrsta tzv. balkanskom rutom, kojom droga s istoka putuje prema zemljama Europske unije. Najčešće se pronalazi marihuana, no bude tu i heroina te kokaina. Prema statistici MUP-a, lani je hrvatska policija oduzela u raznim akcijama, što na granicama što od raznih osoba, više od tone marihuane. Koliko je MUP ozbiljan u svojim namjerama da smanji crno tržište droga kazuje i podatak da je u 2016. oduzeto četiri puta više marihuane nego godinu prije.

Prošle godine, uz “travu”, oduzeto je i 120 kilograma heroina, 21,8 kilograma amfetamina, 14,4 kilograma kokaina, 14,3 kg ecstasyja, osam kilograma hašiša, 2181 tableta metadona te 907 doza LSD-a.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!