ČAČIĆ U NOVOJ “LJUBAVI”: Na izbore će ovaj put s Milanom Bandićem – za suradnju isključuje Most

Podijelite članak

radimir čačić

Narodna stranka – Reformisti na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore izlazi zajedno sa strankom Bandić Milan 365.

Najavio je to predsjednik reformista Radimir Čačić, a cilj je, po njemu, bolje iskorištavanje glasačkog potencijala tih dviju stranaka, kao i onih koje će na izbore s njima.

“Centar će ovaj puta ići zajedno. Odlučili smo da idemo kao grupacija centra, zajedno sa strankom Milana Bandića i cijelim nizom drugih stranaka s kojima smo na prošlim izborima zajedno dobili 110 tisuća glasova”, kazao je Čačić.

U prostoru političkog centra su se na prošlim izbortima, rekao je, osim regionalnih stranaka, profilirale dvije grupacije – stranka Milana Bandića, koja je zajedno s partnerskim strankama dobila 75 tisuća glasova, te stranka Reformista koja je zajedno sa strankom Ive Josipovića i nekoliko manjih stranaka dobila 35 tisuća glasova.

“To je ukupno 110 tisuća, što znači da je realno naš okvir ukupno oko devet mandata, a završili smo zajedno na tri, što znači da nismo baš dobro procijenili. Što ćemo ovaj puta realizirati vidjet ćemo, a potpuno je jasno da će ta grupacija odlučivati o budućoj hrvatskoj vladi”, rekao je Čačić.

Uz stranku BM 365 i Reformiste, u koalicija će biti i Zelenei te Stranku umirovljenika, a u opciji je još nekoliko stranaka.

Naglasio je kako za pregovore još ima vremena, a isključio je Most koji se po njemu “pokazao kao jedna ultradesna klerikalna organizacija po svojoj bazičnoj političkoj profilaciji”,.

Za SDP je rekao kako ta stranka “nikada nije ni imala našu bianco podršku i povjerenje”. Istaknuo je kako Reformisti “neće dati bianco podršku nikome, a isto tako ni Milanoviću”.

Komentiraj