BULJ ODGOVORIO PREMIJERU: Ja sam seljačko dite odraslo na “puri i mliku” i odgojen da branim domovinu!

bulj, plenković

Premijer Andrej Plenković danas je komentirao odluku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa da pokrene postupak protiv njega i u tom kontekstu rekao vrlo grube i uvredljive riječi za saborskog zastupnika Mosta Miru Bulja.

Kako se i očekivalo, Bulj nije dugo čekao da mu odgovori.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

[PLENKOVIĆU IMALI SMO ISTE KVALIFIKACIJE ZA BRANITI PUŠKOM DOMOVINU]

I tako još jednom premijer Plenković, bježeći od neugodne stvarnosti, ovaj put imenovanja svoga kuma za veleposlanika, brani sebe vrijeđajući na osobnoj razini.

E, pa to zašto sam ja kvalificiran bio 91. bio je i Plenković, ali mu se nije dalo u rovu braniti domovinu, a itekako mu se da vrijeđati one koju su je branili.

Plenkoviću, ja sam seljačko dite odraslo na “puri i mliku” i odgojen da je obaveza braniti svoj narod i domovinu i u ratu, i u miru.

Za razliku od tebe Plenkoviću, kojem je anemija bila izlika ’91 za izbjegavanje rata, a sad ti politička anemija i blijedo domoljublje pomaže u sluganstvu Briselu i pozicioniranju sebe i svojih u odnarođene sinekure.

Mene je narod izabrao za zastupnika i ne pada mi na pamet da me Plenković imenuje na veleposlaničku poziciju, ali isti taj Plenković morao je postavljati ljude koji će štititi hrvatske nacionalne interese – a ne premijerove i ministričine karijerne interese, što je vidljivo iz činjenice da Srbija bez problema otvara nova poglavlja u pregovorima s EU, iako ne surađuje u suđenju ratnim zločincima, a do danas nije isplatila niti jednu odštetu logorašima srbijanskih logora.

Nije za veleposlanika postavio samo svog kuma, nego i svog poznanika Paru koji je sa srednjom školom u vrijeme srbijanske okupacije zapadne Slavonije i hrvatskog Podunavlja JAMIO fakultetski diplomatski položaj dok sam s tisućama Plenkovićevih vršnjaka puškom gonio srpske agresore iz Hrvatske, što je u konačnici i dovelo od mirne reintegracije”.

Podsjećamo, premijer je Miru Bulja spomenuo u sljedećoj izjavi:

“Da sam primjerice bio u rodu s gospodinom koji me zbog ovog slučaja prijavio, a to je gospodin Miro Bulj iz Mosta. Da sam njega imenovao veleposlanikom u Ujedinjenoj Kraljevini s njegovim sjajnim kvalifikacijama, prihvatio bih da je to eklatantan sukob interesa i apsolutno neprimjereno imenovanje nekoga s kim sam povezan, ovaj puta kumstvom i to mojim njemu prije dvadeset godina. To bi bilo strašno i katastrofa za državu, diplomaciju i politiku”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/mirobuljMOST/posts/2206386052739166?” bottom=”30″]