BRKIĆ KONTRA PLENKOVIĆA: Moj prijatelj Penava će za zamjenika, a ja ću za potpredsjednika

Kandidirat ću se za funkciju potpredsjednika HDZ-a. Dugo sam razmišljao o tome. Nisam rođen da vječno budem zamjenik predsjednika HDZ-a – rekao je gostujući na Novoj TV Milijan Brkić o kome se dugo špekuliralo na koju će stranu.

“U ovom trenutku moj prijatelj i gradonačelnik Vukovara se kandidira za mjesto zamjenika. To je moj obol toj suradnji. Tako smo se dogovorili. On će ići za zamjenika, a ja za potpredsjednika”, rekao je Brkić, a na pitanje je li u timu Mire Kovača, odgovorio je:

“Ja sam u timu HDZ-a. Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika”.

Na konstataciju kako je Kovač Plenkovićev protukandidat i ako se okuplja oko Kovača, što je to nego timovi i stvaranje timova, Brkić odgovara: “Jedna je pozicija izazivača, u toj utakmici, a predsjednik je taj koji bi trebao okupljati i ne raditi timove i kažem vam da sam se u tom smislu razočarao. Govorim o smjeru i činjenici da nas je ova politika dovela do dva poraza.

Pojasnio je i što za njega znači kada je rekao da treba “vratit dite materi”.

“To znači vraćanje HDZ-a članstvu. Mislio sam na vraćanje one emocije. Na žalost kada osjetite da jedna velika količina članstva šuti onda je to alarm za uzbunu. Odluka o Istanbulskoj je bila točka prijeloma, to nam nije trebalo. Nasilje prema ženama se mora puno efikasnije riješiti”.

Žestoko je kritizirao čelnika stranke Andreja Plenkovića: “Kao predsjednik HDZ-a, nažalost on je unutar stranke okružen ljudima koji kao prvo nemaju legitimitet izborni. Što se tiče baze, s druge strane stvorio je kult obožavanja stranačkog vođe, to nije dobro. Vođa mora uključiti sve potencijale stranke. Svakom članu se treba dati na važnosti, ne možemo nikoga zvati irelevantnim. Svi takvi lideri ako se nisu uključili ljudima koji imaju integritet, da tako neće daleko. Dva puta smo izgubili izbore. Očito naši članovi i birači pokazuju da nešto ne štima”.

Komentiraj