BOŽO PETROV: Karamarko mora otići iz Vlade – Most će glasovati za opoziv

božo petrov, tomislav karamarko

Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, izjavio je kako su prema njegovome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili da će u Saboru glasovati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

U intervjuu Jutarnjem listu, na pitanje treba li Karamarko dati ostavku, Petrov je rekao kako bi zbog političke odgovornosti i tereta kojeg u ovom trenutku predstavlja za Vladu, bilo dobro da se povuče iz izvršne vlasti.

Rekao je Petrov i kako je dobio informacije da je prejaka veza između Josipa Petrovića i kruga ljudi koji su jako bliski Tomislavu Karamarku. ”

Znao sam i da je Josip Petrović konzultant MOL-a, što je meni bila apsolutno neprirodna veza s obzirom na to da je Karamarko prvi potpredsjednik Vlade. Mi ne moramo imati više detalja niti čekati odluku Povjerenstva, jer je iz dostupnih informacija vrlo jasno da tu postoji politička odgovornost”, rekao je Petrov.

Na hitnoj telefonskoj sjednici Vlade u petak, na kojoj će se ministri pojedinačno očitovati o prijedlogu SDP-a za opoziv prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka, svi Mostovi ministri podržat će izglasavanje nepovjerenja šefu HDZ-a.

Oko te odluke nema dvojbe. Most ju je donio još u ponedjeljak navečer, a predsjednik Mosta priopćio je tu odluku Karamarku još u utorak ujutro. Ostavio mu je rok od 48 sati da sam podnese ostavku, a s obzirom na to da se to nije dogodilo, Mostovi zastupnici u Saboru glasat će za njegov opoziv.